PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Se întâmplă în România. O mamă și fiica ei de 14 ani au născut în același timp

O fată de 14 ani a ajuns colegă de salon la maternitate chiar cu mama ei. Cele două au născut în același timp.

Fiica, în vârstă de 14 ani, a adus pe lume un băiețel, în timp ce mama a născut o fetiță. Astfel, nepotul şi mătușa s-au născut în același timp, la maternitatea din Botoşani.

“Este bine. Ea este mult mai matură emoțional şi fizic, după comportamentul avut în maternitate. Greutățile vieţii au maturizat-o mult mai repede şi s-a comportat diferit, nu ca o fetiță de 14 ani. Face parte dintr-un mediu stabil şi nu s-a pus problema ca mama şi fiica să nu plece în mediul familial”, a precizat Carmen Zaboloteanu, șefa Secţiei Neonatologie Maternitatea Botoşani, la Antena 3.

Satu Mare, în topul județelor cu cele mai multe mame sub 15 ani!

Cu toate că România a dat sub 5% din numărul total de nașteri din Uniunea Europeană în 2020, 44,44% dintre fetele care au născut înainte de a împlini 15 ani sunt din România, care ocupă, astfel, primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol, potrivit datelor definitive Eurostat. În cifre absolute, dintre cele 1.645 de fete cu vârsta între 10 și 15 ani, devenite mame în 2020 în statele membre, 731 sunt românce. În total, aproape 30% din mamele minore (sub 18 ani) din UE provin din țara noastră (8.276 din 29.505, la nivelul întregii Uniuni Europene).

În ceea ce privește distribuția pe județe a nașterilor la mame cu vârsta sub 15 ani, pe primele locuri se situează:


CITEȘTE ȘI: