Ultima actualizare: azi, 10:10

Naţionale

Se întâmplă în România. O mamă și fiica ei de 14 ani au născut în același timp

O fată de 14 ani a ajuns colegă de salon la maternitate chiar cu mama ei. Cele două au născut în același timp.

Fiica, în vârstă de 14 ani, a adus pe lume un băiețel, în timp ce mama a născut o fetiță. Astfel, nepotul şi mătușa s-au născut în același timp, la maternitatea din Botoşani.

“Este bine. Ea este mult mai matură emoțional şi fizic, după comportamentul avut în maternitate. Greutățile vieţii au maturizat-o mult mai repede şi s-a comportat diferit, nu ca o fetiță de 14 ani. Face parte dintr-un mediu stabil şi nu s-a pus problema ca mama şi fiica să nu plece în mediul familial”, a precizat Carmen Zaboloteanu, șefa Secţiei Neonatologie Maternitatea Botoşani, la Antena 3.

Satu Mare, în topul județelor cu cele mai multe mame sub 15 ani!

Cu toate că România a dat sub 5% din numărul total de nașteri din Uniunea Europeană în 2020, 44,44% dintre fetele care au născut înainte de a împlini 15 ani sunt din România, care ocupă, astfel, primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol, potrivit datelor definitive Eurostat. În cifre absolute, dintre cele 1.645 de fete cu vârsta între 10 și 15 ani, devenite mame în 2020 în statele membre, 731 sunt românce. În total, aproape 30% din mamele minore (sub 18 ani) din UE provin din țara noastră (8.276 din 29.505, la nivelul întregii Uniuni Europene).

În ceea ce privește distribuția pe județe a nașterilor la mame cu vârsta sub 15 ani, pe primele locuri se situează:

  • Mureș (63 de mame cu vârsta sub 15 ani);
  • Bihor (52) și Dolj (52);
  • Brașov (40);
  • Argeș (29);
  • Sibiu (28);
  • Bacău (26);
  • Constanța (24);
  • Satu Mare (23);
  • Dâmbovița (22 de fete sub 15 ani au devenit mame în 2020).

CITEȘTE ȘI:

6 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Mda. O fi ea matură, dar TOT MINORĂ ESTE! Nu pune cineva de la DGASPC și de la Poliție întrebarea că totuși dacă a născut la 14 ani înseamnă că copilul a fost conceput la 13 ani! Matură, matură dar totuși sunt niște norme în țara asta, nu? Sau numai pentru unii? Apoi mai rămâne și întrebarea că din ce se va întreține mămica imatură. Că slujbă nici nu poate avea și nici școală terminată nu prea are! Sau lozinca zilei este trăiască și să crească armata asistaților sociali??? Chiar nu vreți să luați măsuri în această privință? Atunci de ce sunteți plătiți?

  2. Hitler Răspunde

    asa is tiganii nu ai ce face… eu le-as da foc dar nah

  3. cazma Răspunde

    O să vândă tzighi tzighi că și până acum. Dacă scoateți țigăncile din statistică stăm bine

    • Săca Răspunde

      Eu. cred ca e mai departe de tighi ăstea parca sănt mai moderne, mai emancipate un pic….

  4. H&R Răspunde

    Și tatăl nou născuților e același “armăsar”? Ar fi culmea! 🤣

  5. Trist Răspunde

    Mhm….de asta nu este nevoie de educatie sexuala in scoli, asta pentru cei care o mai si frecventeaza…si evident nu ar strica niste interventii din partea statului dar la ce sa ne asteptam ? Daca ar impozita si astia copiii ca si cei din Japonia poate ar rezolva ceva…mai putin asistati sociali pentru inceput suna destul de bine….pentru ca mai mult de 60% traiesc pe carca statului si ne miram ca suntem unde suntem….Trist..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.