PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UPDATE. FOTO. Protest pe Centura Sătmarului. Oamenii supăraţi au blocat o bandă!

UPDATE 4. Protest pe Centura Sătmarului. Prefectul Radu Roca i-a invitat pe luni la ora 10 la Prefectură la o şedinţă pe 15 reprezentanţi ai protesatatarilor, pe reprezentanţi ai Primăriei Satu Mare şi ai CNAIR pentru a discuta concret despre posibile soluţii.

UPDATE 3. Protest pe Centura Sătmarului. Prefectul Radu Roca a ajuns la faţa locului şi îi asultă pe oameni. El i-a invitat pe oameni la Prefectură pentru a discuta detaliat despre proiect. 

Un localnic i-a explicat prefectului că trebuie să facă şapte km pentru câteva sute de metri. 

UPDATE 2. Protest pe Centura Sătmarului. Primăria anunţă că a transmis CNAIR o solicitare. “Primăria Municipiului Satu Mare a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) soluții de modificare a proiectului drumului pentru a minimaliza impactul asupra circulației rutiere și asigurarea accesului riveranilor precum și pentru sporirea siguranței rutiere pe str. Dorobanților și pe str. Balta Blondă. O soluție ar fi amenajarea unei treceri de pietoni, iar pentru accesul auto s-a construit un sens giratoriu la unul din capetele străzii”, au precizat reprezentanţii Primăriei.

UPDATE.Protest pe Centura Sătmarului. La faţa locului sunt mai multe echipaje de poliţie care încearcă să îi convingă pe oameni să căboare de pe asfalt.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Protest pe Centura Sătmarului. Zeci de locuitori din Sătmărel şi Balta Blondă au protestat astăzi pe Centura de ocolire a municipiului Satu Mare. Ei sunt supăraţi că s-a închis vechiul drum spre Sătmărel şi astfel sunt obligaţi să facă ocol.

Închiderea drumului s-a făcut înainte de deschiderea centurii de ocolire.

O bandă de circulaţie de pe centură este blocată de către oameni. Mulţi au venit cu maşinile, alţiic ubicicletele sau pe jos şiu s-au oprit pe centură. Ei speră să fie băgaţi în seamă de către autorităţi.