Ultima actualizare: azi, 11:57

Locale

UPDATE. FOTO. Protest pe Centura Sătmarului. Oamenii supăraţi au blocat o bandă!

UPDATE 4. Protest pe Centura Sătmarului. Prefectul Radu Roca i-a invitat pe luni la ora 10 la Prefectură la o şedinţă pe 15 reprezentanţi ai protesatatarilor, pe reprezentanţi ai Primăriei Satu Mare şi ai CNAIR pentru a discuta concret despre posibile soluţii.

UPDATE 3. Protest pe Centura Sătmarului. Prefectul Radu Roca a ajuns la faţa locului şi îi asultă pe oameni. El i-a invitat pe oameni la Prefectură pentru a discuta detaliat despre proiect. 

Un localnic i-a explicat prefectului că trebuie să facă şapte km pentru câteva sute de metri. 

UPDATE 2. Protest pe Centura Sătmarului. Primăria anunţă că a transmis CNAIR o solicitare. “Primăria Municipiului Satu Mare a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) soluții de modificare a proiectului drumului pentru a minimaliza impactul asupra circulației rutiere și asigurarea accesului riveranilor precum și pentru sporirea siguranței rutiere pe str. Dorobanților și pe str. Balta Blondă. O soluție ar fi amenajarea unei treceri de pietoni, iar pentru accesul auto s-a construit un sens giratoriu la unul din capetele străzii”, au precizat reprezentanţii Primăriei.

UPDATE.Protest pe Centura Sătmarului. La faţa locului sunt mai multe echipaje de poliţie care încearcă să îi convingă pe oameni să căboare de pe asfalt.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Protest pe Centura Sătmarului. Zeci de locuitori din Sătmărel şi Balta Blondă au protestat astăzi pe Centura de ocolire a municipiului Satu Mare. Ei sunt supăraţi că s-a închis vechiul drum spre Sătmărel şi astfel sunt obligaţi să facă ocol.

Închiderea drumului s-a făcut înainte de deschiderea centurii de ocolire.

O bandă de circulaţie de pe centură este blocată de către oameni. Mulţi au venit cu maşinile, alţiic ubicicletele sau pe jos şiu s-au oprit pe centură. Ei speră să fie băgaţi în seamă de către autorităţi.

 


6 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    Roca sa trimita jandarmii sa faca ordine

  2. Anonim Răspunde

    S-a golit laptele din sticluță ,cere alta !

  3. sm_noname Răspunde

    Pentru autor
    Graba strica treaba:
    “alţiic ubicicletele sau pe jos şiu s-au oprit pe centură.”

  4. Maci Laci Răspunde

    EU ÎN LOCUL LOR DUCEAM ȘI VREO DOUĂ EDCAVATOARE ȘI SPARGEAM ZIDUL DE LA CALEA FERATA ȘI ELIBERAM ZONA!!!!

  5. Hungariada Răspunde

    Bataie de joc absoluta modul in care a fost facuta centura. Imbecilii ce au pus denivelarile de viteza nu s-au obosit sa le si scoata. Sunt diferente de nivel fata de asfaltul turnat anterior de-ti vine mancarea din stomac inapoi in gura. Asta pe langa faptul ca e proiectata in asa hal incat nu intelegi absolut nimic din ce se intampa acolo. O lucrare facuta prost si in bataie de joc pentru a mai sifona niste bani grei platiti de noi, in buzunarele private ale alesilor si a firmei de casa tar.

  6. s Răspunde

    Daca acest drum de ocolire se facea in occident, proiectantii erau dupa gratii, in China executati.
    1. In afara de Sătmărel şi Balta Blondă, s-a intrerupt circulatia pietonala si velo spre Lazuri, Petea, Vetis , spre zona strazii Spicului, Balt Blonda, Satmarel care sunt parti a orasului Satu Mare avem un Guines World Record, oras unde la anumite zone ai acces doar cu masina.
    2. Sute de terenuri agricole nu mai au acces
    3. NICAIERI in lume nu drumul principal trece deasupra drumului secundar, acesta este chiar de bunul simt, nu ridici autostrada de multe benzi deasupra unei stradute, costurile sunt chiar de 10X mai mari. Centura noastra demn de o curiozitate mondiala est pe invers, hai sa platim mult constructorului.
    4. Sunt zeci de neconcordante cu situatia reala, intrii pe 4 benzi in sensul girator, se ingusteaza 10 metri pe o lungime de cativa metri, pe urma se desface iar pe 2 benzi ( drumul Petea , Vetis), s-au facut poduri majore, pe profil I de 1000mm (foarte bine trecea Crasna )intre Botizului si Fagului pe un mic canal de colectare lung de vreo 50 de metri cu debit maxim de vreo 100 litri pe minut,etc.
    5. In mode evident lucrarea nu e finalizata, elementele metalice nu sunt vopsite, sub pasaje, sub poduri, Toate suruburile ruginesc 0.3 mm pe an, filetul suriburilor deja este slabit, ca sa remediezi situatia toate suruburile trebuie schimbate si tote componentele metalice trebuie sablate inainte de vopsire, ma intreb cum se va face ?
    Nu are sens sa lungesc, are sens ca nici o autoritate nu se autosesizeaza.
    TRIST

    5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.