PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Trei ani de închisoare pentru un şofer beat care a omorât doi oameni. Cuantumul despăgubirilor

Trei ani de închisoare pentru un şofer beat care a omorât doi oameni. Un tânăr din judeţul Satu Mare a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare după ce a urcat beat la volan şi a produs un accident în urma căruia două persoane au decedat.
După trei ani de la evenimentul care a avut loc în localitatea Valea Seacă, magistraţii Judecătoriei Negreşti Oaş au dat seninţa: trei ani de închisoare în regim de detenţie şi interzicerea dreptului de a conduce timp de 5 ani pentru şoferul vinovat.

Tânărul a consumat alcool toată noaptea, iar dimineaţa s-a dus să cumpere ţigări. Din păcate, a scăpat maşina de sub control şi a intrat într-un alt autoturism care venea din sens opus. În urma impactului au rezultat doi decedaţi.

“Îndreptându-se spre loc. Comlăuşa, după ce au cumpărat ţigări, pe fondul consumului de alcool şi a vitezei,, în curbă, a rulat în parte pe contrasens şi a provocat un accident rutier intrând în coliziune frontală (partea stânga a ambelor autovehicule) cu autoturismul marca Volkswagen condus de victima ##### ######### care circula regulamentar. În urma accidentului a rezultat decesul pasagerului din autoturismul condus de inculpat (care se afla pe locul pasagerului din stânga, autoturismul fiind prevăzut cu volan pe partea dreaptă) şi vătămarea corporală a pasagerului ##### #######, care se afla pe bancheta din spate a aceluiaşi autoturism condus de inculpat. De asemenea, datorită impactului violent, a rezultat decesul conducătorului auto din autoturismul marca Volkswagen, ##### #########. Pentru ambele persoane decedate, moartea a fost violentă conform concluziilor raportului de expertiză. Persoana vătămată ##### ####### a necesitat un număr de 28-30 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, a precizat instanţa, potrivit ReJust.ro

Şoferul vinovat avea o alcoolemie de 2,02 g/1 alcool pur în sânge,

De asemena, instanţa a stabilit şi cuantumul despăgubirilor morale pe care îl vor primi aparţinătorii decedaţilor.
Astfel, soţia unei victime va primit 50.000 euro, fiica – 40.000, fiul – 40.000, un nepot al victimei – 20.000 euro, mama victimei – 40.000 euro, un frate 20.000 euro, un alt frate – 20.000 euro, un alt frate al victimei – 20.000, un alt frate – 20.000, sora victimei – 20.000
Aparţinătorii celei de-a doua victime vor primi despăgubiiri astfel: soţia victimei – 45.000 euro, fiul – 36.000 euro, fiica – 36.000 euro, mama victimei – 36.000 euro, fratele victimei – 18.000 euro, alt frate – 18.000 euro, un alt frate – 18.000 euro, sora victimei – 18.000 euro.

Sentinţa nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.