Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTO. Trei ani de închisoare pentru un şofer beat care a omorât doi oameni. Cuantumul despăgubirilor

Trei ani de închisoare pentru un şofer beat care a omorât doi oameni. Un tânăr din judeţul Satu Mare a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare după ce a urcat beat la volan şi a produs un accident în urma căruia două persoane au decedat.
După trei ani de la evenimentul care a avut loc în localitatea Valea Seacă, magistraţii Judecătoriei Negreşti Oaş au dat seninţa: trei ani de închisoare în regim de detenţie şi interzicerea dreptului de a conduce timp de 5 ani pentru şoferul vinovat.

Tânărul a consumat alcool toată noaptea, iar dimineaţa s-a dus să cumpere ţigări. Din păcate, a scăpat maşina de sub control şi a intrat într-un alt autoturism care venea din sens opus. În urma impactului au rezultat doi decedaţi.

“Îndreptându-se spre loc. Comlăuşa, după ce au cumpărat ţigări, pe fondul consumului de alcool şi a vitezei,, în curbă, a rulat în parte pe contrasens şi a provocat un accident rutier intrând în coliziune frontală (partea stânga a ambelor autovehicule) cu autoturismul marca Volkswagen condus de victima ##### ######### care circula regulamentar. În urma accidentului a rezultat decesul pasagerului din autoturismul condus de inculpat (care se afla pe locul pasagerului din stânga, autoturismul fiind prevăzut cu volan pe partea dreaptă) şi vătămarea corporală a pasagerului ##### #######, care se afla pe bancheta din spate a aceluiaşi autoturism condus de inculpat. De asemenea, datorită impactului violent, a rezultat decesul conducătorului auto din autoturismul marca Volkswagen, ##### #########. Pentru ambele persoane decedate, moartea a fost violentă conform concluziilor raportului de expertiză. Persoana vătămată ##### ####### a necesitat un număr de 28-30 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, a precizat instanţa, potrivit ReJust.ro

Şoferul vinovat avea o alcoolemie de 2,02 g/1 alcool pur în sânge,

De asemena, instanţa a stabilit şi cuantumul despăgubirilor morale pe care îl vor primi aparţinătorii decedaţilor.
Astfel, soţia unei victime va primit 50.000 euro, fiica – 40.000, fiul – 40.000, un nepot al victimei – 20.000 euro, mama victimei – 40.000 euro, un frate 20.000 euro, un alt frate – 20.000 euro, un alt frate al victimei – 20.000, un alt frate – 20.000, sora victimei – 20.000
Aparţinătorii celei de-a doua victime vor primi despăgubiiri astfel: soţia victimei – 45.000 euro, fiul – 36.000 euro, fiica – 36.000 euro, mama victimei – 36.000 euro, fratele victimei – 18.000 euro, alt frate – 18.000 euro, un alt frate – 18.000 euro, sora victimei – 18.000 euro.

Sentinţa nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

6 comentarii

  1. Mortu Răspunde

    Daca imi omor vecinii atunci si eu primesc numa 3 ani?

    • De la Imperfect la Mai Mult ca Perfectul Răspunde

      ::))
      Mortule vecinii ta-I chiar ar merita… sa stii ca nu esti singur multi gandesc la fel in anumite situatii.Dar de la ganduri pana la fapte e mult Dar asta e .. viata merge mai departe .Pe mine cu singurul meu neuron sentinta m-a pus pe GANDURIi, Nu inteleg “Nici dupa moarte nu vom fi la fel?” in urma acestui accident au murit doi oameni in aceeasi situatie, fiecare avand n frati , de ce un frate 20.000 de euro primeste ca despagubire si un alt frate 18.000 viata carui om valoreaza mai putin?Conteaza cine unde a stat in fata sau in spate , simpatia sau varsta ?

  2. Gheorghe Răspunde

    Mortule,eu zic sa nu incerci ca s-ar putea ca in loc de de 3 ani s-ar putea sa primesti 30 de ani si nu cred ca merita sa intri in puscarie pentru niste vecini cu care nu te intelegi bine.I-ti dai seama ca exista si riscul ca pe cand iesi de la tzuhaus sa nu te mai astepte nimeni si casa ta sa fie locuita de altcineva.Sezi bland si mai bine vinde locuinta si muta-te in alta parte,cu riscul de a da peste alti vecini mult mai rai.

  3. 🤔🤔🤮 Răspunde

    Mi se pare și logic! Beat fiind trotil complet, dar complet tată! Că la doi la mie nu știu cum de a mai nimerit portiera să deschidă și minune mare pe deasupra să și conducă! Ăsta avea urme de sânge în alcoolul din vene și nu invers! Omori doi oameni și primești doar atâta! Bine că nu l-au decorat! Primește cât pentru un sac de barabule sau o pereche de găini! Spuneți că rog, doar mie mi se pare absurdă situația? Eu știu că așa e după codul penal dar nu vă supărați voi nu vedeți ce e pe șosele? Păi cum să mai fie stopată treaba cu astfel de pedepse? Trist e că a omorât și un nevinovat care circula regulamentar!😱😲😤🤮🥴💩💩😭😭

  4. Gogu Răspunde

    Toate aceste despagubiri trebuie sa le achite cercopitecul betivan ! Ceea ce nu se va intampla niciodata !El va scapa din puscarie pentru “buna purtare” dupa vreo doi ani ,permisul il va redobandi la vreo trei ani dupa ce iese de la bulau,si le va rade in nas rudelor celor pe care i-a omorat !Asta doar daca scapa de “legea oseneasca”,de cutitul vreunei rude a celor morti !Ca osenii nu uita si nici nu iarta !

  5. i love romanistan Răspunde

    frumos, intr-o tara normala ptr asa ceva se ia minim 15 ani de inchisoare, sa traiasca mafia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.