PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

SURSE PortalSM: Se discută despre reintroducerea măștii obligatorii în județul Satu Mare

SURSE PortalSM: Se discută despre reintroducerea măștii obligatorii. După creșterea constantă a cazurilor de Covid, potrivit mai multor surse PortalSM, masca de protecție ar putea să redevină obligatorie până la finalul acestei luni.

Discuții despre reintroducerea măștilor în interior au început din primele zile ale acestei luni, la nivel național, ele intensificându-se odată cu creșterea rapidă a cazurilor de COVID. Deocamdată, însă, nu este nicio decizie oficială în acest sens deoarece autoritățile iau în calcul și o revoltă în masă din partea populației.

Incidența îmbolnăvirilor de Covid-19 la nivelul județului Satu Mare era de 1,13 la mia de locuitori la data de 22 iulie, potrivit Prefecturii Satu Mare.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 se înregistrează în municipiile Satu Mare (232 cazuri) și Carei (23 cazuri), în orașele Tășnad (25 cazuri) și Negrești-Oaș (9 cazuri) dar și în comunele Păulești (11 cazuri), Doba (9 cazuri), Lazuri și Supur ( câte 8 cazuri).

Nu s-au înregistrat decese în ultima perioadă cauzate de infectarea cu coronavirus, potrivit aceleași surse.

Tedros Ghebreyesus, șeful OMS, le transmitea guvernelor, la mijlocul lunii iulie, că pe măsură ce virusul se transmite, crescând astfel spitalizările, să fie adoptate la nivel guvernamental măsurile consacrate.

“Pe măsură ce virusul se transmite iar spitalizările cresc, guvernele trebuie să adopte măsuri consacrate, precum purtarea măștii, îmbunătățirea ventilației și protocoale pentru testare și tratament.

Îndemn guvernele să evalueze și să ajusteze cu regularitate planul împotriva COVID-19, în conformitate cu situația epidemiologică, dar și cu posibilitatea apariției unor noi variante”.

Având în vedere creșterea numărului cazurilor de COVID-19, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul celorlalte state, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă:

– purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, atât în cele închise cît și cele deschise, în mijloacele de transport în comun, în unitățile sanitare;

– evitarea spațiilor aglomerate (închise sau deschise);

– respectarea regulilor de igienă a mâinilor;

– aerisirea zilnică a încăperilor în care se desfășoară activități;

– rămânerea la domiciliu în cazul apariției simptomelor și luarea legăturii cu medicul de familie în scopul îndrumării.

Exit mobile version