Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

SURSE PortalSM: Se discută despre reintroducerea măștii obligatorii în județul Satu Mare

SURSE PortalSM: Se discută despre reintroducerea măștii obligatorii. După creșterea constantă a cazurilor de Covid, potrivit mai multor surse PortalSM, masca de protecție ar putea să redevină obligatorie până la finalul acestei luni.

Discuții despre reintroducerea măștilor în interior au început din primele zile ale acestei luni, la nivel național, ele intensificându-se odată cu creșterea rapidă a cazurilor de COVID. Deocamdată, însă, nu este nicio decizie oficială în acest sens deoarece autoritățile iau în calcul și o revoltă în masă din partea populației.

Incidența îmbolnăvirilor de Covid-19 la nivelul județului Satu Mare era de 1,13 la mia de locuitori la data de 22 iulie, potrivit Prefecturii Satu Mare.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 se înregistrează în municipiile Satu Mare (232 cazuri) și Carei (23 cazuri), în orașele Tășnad (25 cazuri) și Negrești-Oaș (9 cazuri) dar și în comunele Păulești (11 cazuri), Doba (9 cazuri), Lazuri și Supur ( câte 8 cazuri).

Nu s-au înregistrat decese în ultima perioadă cauzate de infectarea cu coronavirus, potrivit aceleași surse.

Tedros Ghebreyesus, șeful OMS, le transmitea guvernelor, la mijlocul lunii iulie, că pe măsură ce virusul se transmite, crescând astfel spitalizările, să fie adoptate la nivel guvernamental măsurile consacrate.

“Pe măsură ce virusul se transmite iar spitalizările cresc, guvernele trebuie să adopte măsuri consacrate, precum purtarea măștii, îmbunătățirea ventilației și protocoale pentru testare și tratament.

Îndemn guvernele să evalueze și să ajusteze cu regularitate planul împotriva COVID-19, în conformitate cu situația epidemiologică, dar și cu posibilitatea apariției unor noi variante”.

Având în vedere creșterea numărului cazurilor de COVID-19, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul celorlalte state, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă:

– purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, atât în cele închise cît și cele deschise, în mijloacele de transport în comun, în unitățile sanitare;

– evitarea spațiilor aglomerate (închise sau deschise);

– respectarea regulilor de igienă a mâinilor;

– aerisirea zilnică a încăperilor în care se desfășoară activități;

– rămânerea la domiciliu în cazul apariției simptomelor și luarea legăturii cu medicul de familie în scopul îndrumării.

23 comentarii

  1. Maci Laci Răspunde

    NORMAL DACĂ V-`ATI VACCINAT CA PROȘTII ATI PIERDUT IMUNITATEA ȘI ĂSTA E DOAR ÎNCEPUTUL

    • Bubu ptr Maci Laci Răspunde

      Esti mai prost Maci ca si in desene animate

      • covid 22 Răspunde

        Ai răbdare și vei vedea. Numai trebuie ceva tulpină mai de Doamne ajută nu ca prăpăditul ăsta actual. Notează-ți undeva în horn cu ceva cărbune.

        • News Răspunde

          Variola maimuţei, declarată de OMS „urgenţă sanitară globală”.

          • covid 22

            Mi se pare și logic. La câți maimuțoi sunt pe la WHO și la alte organisme degeaba! Păi nu pe ei îi afectează în primul rând??? Dar aia de ce nu scrii că India face oficial scandal pe lângă WHO că le-au fost impuse măsuri aiurea pe pandemie, fără rost și fără bază științifică?? Mai e puțin și se va cere despăgubire! Plătești tu?
            Sau copiem numai știrile care ne convin?

          • covid 22

            Înecatule! De 4 ore aștept să spui ceva! Încă nu ai reușit să-ți formulezi o proprie opinie sau e liber azi și nu e cine să-ți șoptească???? Vezi că sunt covid 22 și te găsesc și în gaură de șarpe!

    • Dr Răspunde

      Asa idioțenii se raspândesc pe net, vaccinarea stimuleaza organismul să lupte, să producă anticorpi. Imunitatea “face antrenament”
      Cei ca tine ar trebui pusi intr-un lac cu holera, să vedem cum stai cu imunitatea…

  2. A Răspunde

    Se introduce dar numa pt bugetari 👀

    • Valeria Răspunde

      In curand ataca alergia la ambrozia, masca va fi foarte utila= 2 in 1!

      • ecologist Răspunde

        Pentru polenul de ambrozia masca e zero. Dealtfel înflorește în veselie prin oraș de săptămâni bune.

  3. Altu Răspunde

    Toți să crape de covid,nici unul de altă boala.

    • Mr J Răspunde

      Variola maimutei s-a dublat in scurt timp, de la 8k cazuri a ajuns la 16k inclusiv 5 decedati. Alti virusi africani incep sa se inmulteasca, unul omoara cam tot ce infecteaza….

      • comentator Răspunde

        Înseamnă că este în creștere numărul poponarilor. Să-i mulțumim asta curentului de lgbtq via Bruxelles?

  4. Mihaita Piticu' Răspunde

    Mastile is eficiente doar pt spalatii pe creier care cred in virusul Covrig

    • Gogu Răspunde

      In weekend un prieten care zicea ca si tine, 2 ani fara masca, fara distantare, no covid, s-a infectat acolo, acum dor muschii si carnea pe el, toata familia tuseste afară plămânii….

      • Altu Răspunde

        Gogu , lasă vrăjeala,eu de 2 ori am avut virusul ucigaș,prima dată 4zile fara miros,a doua oară rinoree o săptămână întreagă. Virus periculos nu glumă. Acum am aflat că rude cu 3 doze sunt la spital,are efect vaccinul,nu glumă

        • @Altu Răspunde

          Zi bogdaproste, ai avut noroc, nimeni nu stie subtilurile acestui virus, unii cu comorbiditati, grasi scapa usor, altii tineri sanatosi mor.
          Cei care au pierdut pe cineva 100% de covid, nu scriu aici, pt ca pt ei asta nu mi ajuta cu nimic.

          • H&R

            @@Altu dar subtilurile vaccinului se stie?

          • @@Altu

            @Altu, lasă tu vrăjeala, bine? Ce mai vrei? Încă nu ai distrus destul?

        • Adevaru Răspunde

          Am sa port masca cand o sa poarta toti angajati a primariei Satu Mare atat in totalitatea timpului de serviciu cat si in viata civila.

    • Ofice Răspunde

      Bilanţ coronavirus 23 iulie 2022. 7 morţi în 24 de ore

      Bilanţ coronavirus 23 iulie 2022. În unităţile sanitare de profil sunt internate 2.745 persoane cu COVID-19, cu 109 mai multe faţă de ziua precedentă, a informat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii.

      La ATI sunt trataţi 170 de pacienţi, cu unul mai puţin faţă de ziua anterioară, dintre care 145 sunt nevaccinaţi anti-COVID, informează MS.

  5. Maci Laci Răspunde

    PÂNĂ ÎN PREZENT NU A MURIT NIMENI DE COVID!!! TOATĂ LUMEA A MURIT DIN CAUZA ALTOR BOLI PENTRU CĂ NU AU FOST TRATAȚI DE HINHGHERII DE DOCTORI CARE OMOARĂ OAMENII PE BANDA RULANTA CĂ AȘA E PROTOCOLUL SĂ MOARĂ CÂT MAI MULȚI!!!! CÂND AM VORBIT DE EXTERMINAREA POPULAȚIEI NU ATI CREZUT… UITE CĂ ACOLO SUNTEM ȘI ÎNAINTĂM CU PASI REPEZI SPRE PIEIRE!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.