PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Concurs în centrul Sătmarului: Zeci de pompieri din țară și din Austria se iau la întrecere

În data de 01.09.2022, se va desfășura ediția a IX-a a concursului internațional “Scări”, în municipiul Satu Mare. Această competiție are ca obiectiv fundamental dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice necesare intervenției în situații de urgentă la clădirile înalte.

Competiția constă în urcarea până la etajul 10 al unei clădiri, pe scările interioare, individual sau o echipă formată din 2 servanți, echipați pentru intervenție și cu diferite accesorii.

Proba de concurs se va desfășura pe trei grupe de vârstă, atât la individual cât și pe echipe, după cum urmează: -30 de ani, 30-40 de ani și +40 de ani.

Pe perioada desfășurării competiției se vor desfășura următoarele activități:

La competiția internațională ”Scări”, ce va avea loc la Palatul Administrativ din municipiul Satu Mare, vor participa 16 loturi, de la nivel național, ale inspectoratelor județene pentru situații de urgență: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Arad, Caraș-Severin, București-Ilfov, Constanța, Tulcea, Alba, Sibiu, Brașov, Suceava, Botoșani și Timișoara, respectiv un lot din Austria din cadrul Feuerwehr Brunn am Gebirge.