PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

O sătmăreancă a dat spargeri pe bandă rulantă în Ungaria. A furat milioane de forinți

Condamnată de două ori în Ungaria pentru furturi de milioane de forinți, o sătmăreancă a cerut să fie transferată într-o închisoare din România, informează bihorjust.ro.

Prima condamnare primită în Ungaria de femeia de 40 de ani s-a referit la o faptă comisă pe 16 mai 2017. În cursul acelei după-amieze, Hermina Szilagyi a intrat într-o casă din localitatea Derecske, la 50 de kilometri de Oradea. Acolo a găsit o casetă în care proprietara își păstra economiile și a luat aproape un milion de forinți. Banii nu au mai fost recuperați vreodată, dar, pentru această faptă, sătmăreanca originară din Tășnad a fost condamnată, în 2020, de Tribunalul din Debrețin la doi ani de închisoare cu executare.

Doar că, între timp, în aprilie 2019, a mai dat trei spargeri în decurs de doar patru zile. Mai întâi a furat dintr-o casă aflată tot în apropierea graniței cu România 100.000 de forinți, trei inele și un ceas. A doua zi s-a dus într-o localitate învecinată și a fugit cu 70.000 de forinți.

Nemulțumită cu prada, a așteptat o zi și a intrat într-o altă casă din zonă, de unde a furat 1.000.000 de forinţi, titluri de valoare de 2.000.000 de forinţi, trei inele din aur, în valoare de 3.153.000 de forinţi. A fost surprinsă însă de proprietara casei, care a reușit să recupereze de la ea o parte din bani și din bunuri, înainte ca hoața să fugă.

Pentru aceste trei fapte, sătmăreanca a fost condamnată la 2 ani și jumătate de închisoare, iar prin contopirea cu pedeapsa anterioară, s-a stabilit că execute 3 ani și 2 luni de închisoare. Sentința a devenit definitivă în luna decembrie a anului trecut.

După ce a executat mai mult de jumătate din pedeapsă într-o închisoare maghiară, Hermina Szilagyi va fi transferată într-un penitenciar din România, după ce Curtea de Apel Oradea i-a admis solicitarea.

Sursa: bihorjust.ro