PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Plăteşte cu libertatea pentru o sticlă de vin! Sătmărean condamnat la închisoare

Un şofer din judeţul Satu Mare a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu executare, după ce a fost prins beat la volan. El a avut anterior o condamnare cu suspendare în Austria, iar în urma abaterii judecătorii i-au dat pedeapsă cu executare.

Potrivit informaţiilor PortalSM, în data de 01 februarie 2021, bărbatul, alături de mai multe persoane, au stat într-o stație Peco, unde au consumat și băuturi alcoolice, între orele 16:00-23:00. După ce a consumat o sticlă de vin, bărbatul s-a urcat la volanul mașini sale, pentru a se deplasa cu maşina, însă pe DJ 109L, la ora 23:20, a fost oprit de către echipajele de la poliția rutieră Negrești Oaș, iar la testarea cu aparatul etilotest bărbatul a avut o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul, de loc din Negrești Oaș, a fost trimis în judecată pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar pentru că a mai avut antecedente penale și în urmă cu câțiva ani, a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu executare.

El a fost condamnat anterior la Graz, în Austria, la o pedeapsă de 24 de luni de închisoare cu suspendare pentru agresiune și hărțuire.

Condamnarea a fost pronunţată în cursul săptămânii trecute.