PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ce conține meniul unui elev din programul ”Masă caldă”

O chiflă, produse din carne și/sau brânzeturi, legume și un fruct reprezintă meniul unui elev din programul “masă caldă”, care costă 15 lei, titrează edupedu.ro.

Un pachet alimentar conține:

Astfel, un meniu ar trebui să conțină o supă, un orez cu legume și o salată de fructe, în cazul școlilor unde există cantină sau autoritatea locală va contracta în regim de catering. Acolo unde nu există această posibilitate există opțiunea sanvișurilor ambalate după norme standard.

“Produsele alimentare sunt livrate zilnic din unități autorizate/înregistrate sanitar-veterinar și
pentru siguranța alimentelor și sunt păstrate până la servire, dacă hrana nu este servită într-un interval de 60 de minute de la livrare, în unitățile de învățământ preuniversitar, în condiții igienico-sanitare și de siguranța alimentelor, potrivit prevederilor legislației în vigoare”, potrivit hotărârii de Guvern.

În județul Satu Mare următoarele școli vor beneficia de programul ”Masă caldă”:

Meniul pe care îl pot avea copii, recomandări avizate de Ministerul Educației și de Institutul de Sănătate Publică:
  1. Ciorbă de legume;
  2. Supă de pui cu legume;
  3. Ciorbă de văcuță cu legume;
  4. Legume cu piept de pui la grătar;
  5. Mâncare de mazăre cu piept de pui;
  6. Pilaf cu legume și ficăței de pui;
  7. Piure de morcov cu grătar de pui;
  8. Piure de cartofi cu piept de curcan;
  9. Mâncare de varză dulce cu friptură la cuptor;
  10. Ghiveci de legume cu pui;
  11. Orez cu legume și pui la tava;
  12. Sufleu de broccoli cu brânză;
  13. Cartofi gratinați cu piept de pui la grătar;
  14. Tocană de legume cu orez brun;
  15. Piure de cartofi cu sfeclă și chifteluțe de legume;
  16. Omletă cu legume (ardei, ciuperci, ceapă verde) și brânză telemea;
  17. Sufleu de conopidă, broccoli și brânză la cuptor;
  18. Dovlecel umplut cu brânză la cuptor;
  19. Ciuperci la cuptor umplute cu brânză (pentru copiii cu vârsta mai mare de 7 ani);
  20. Macaroane cu brânză;
  21. Cartofi franțuzești (la cuptor cu brânză şi ou);
  22. Quinoa cu legume;
  23. Sandvici cu unt, şuncă, caşcaval şi legume (roşii, castravete, salată);
  24. Sandvici cu piept de pui la grătar sau pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude (gogoșar, varză, morcov);
  25. Salată de fructe (măr, pară, caisă, piersică, banană, portocală).

Sursa: edupedu.ro

Exit mobile version