PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Comisia Europeană avertizează că purtarea măștii ar putea redeveni necesară

Comisia Europeană a avertizat asupra posibilităţii de a fi reintrodusă purtarea măștii și de a fi limitate reuniunile în lunile următoare, pentru a încetini răspândirea COVID-19, informează Digi24. Executivul european insistă asupra importanţei vaccinării, pentru a ţine pandemia sub control, și anticipează, de asemenea, că gripa din acest sezon ar putea deveni o provocare, pe lângă COVID-19.

„Ultimii doi ani au demonstrat că UE se poate confrunta cu un nou val de COVID-19”, ce coincide cu revenirea din concedii, cu redeschiderea şcolilor şi scăderea temperaturilor, menţionează executivul comunitar într-un raport asupra modului în care statele UE trebuie să se pregătească pentru a răspunde unei noi înmulţiri a cazurilor de COVID-19 ce ar putea surveni toamna aceasta şi iarna care vine.

În plus, este probabil ca „UE să se confrunte cu un sezon cu o circulaţie activă a altor virusuri respiratorii, inclusiv gripa”, ceea ce va presupune „o provocarea pentru sistemele de sănătate naţionale deja suprasolicitate”, semnalează acelaşi raport, citat de EFE, potrivit Agerpres.

Sursa: Digi24