PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Deputatul Adrian Cozma, prezent la ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Joi, 29 septembrie 2022, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, s-a desfășurat ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești a a Bisericii Ortodoxe Române. La ședință a participat și deputatul sătmărean Adrian Cozma.

Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar au participat la această întrunire, conform statutului, împreună cu părintele Ioan Ardelean din Desești, deputatul Adrian Cozma și deputatul Gabriel Valer Zetea. Evenimentul a debutat cu săvârșirea unui Tedeum de către Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, în prezența PF Daniel, a membrilor Sfântului Sinod și a clericilor și a membrilor mireni.

,,Am participat la ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești a Bisericii Ortodoxe Române în calitate de membru ales, din partea Eparhiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului în mandatul 2022-2024. În cuvântul pe care l-am adresat, am subliniat importanța educării tinerilor în spiritul valorilor noastre naționale, creștine și tradiționale. Este un moment de bucurie, onoare dar și responsabilitate să-i pot reprezenta pe sătmăreni în Adunarea Națională Bisericească. Mulțumesc tuturor susținătorilor și conducerii Bisericii Ortodoxe Române pentru încrederea acordată”, a spus Adrian Cozma, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Adunarea Națională Bisericească este alcătuită din câte trei reprezentanți ai fiecărei eparhii, un cleric și 2 mireni, delegați de Adunările eparhiale din țară și din jurul granițelor, pe termen de 4 ani. Ei pot fi delegați pentru cel mult două mandate. Președintele ANB este Patriarhul, iar ierarhii Sfântului Sinod participă la lucrările Adunării Naționale Bisericești.