Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

FOTO. Deputatul Adrian Cozma, prezent la ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Joi, 29 septembrie 2022, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, s-a desfășurat ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești a a Bisericii Ortodoxe Române. La ședință a participat și deputatul sătmărean Adrian Cozma.

Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar au participat la această întrunire, conform statutului, împreună cu părintele Ioan Ardelean din Desești, deputatul Adrian Cozma și deputatul Gabriel Valer Zetea. Evenimentul a debutat cu săvârșirea unui Tedeum de către Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, în prezența PF Daniel, a membrilor Sfântului Sinod și a clericilor și a membrilor mireni.

,,Am participat la ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești a Bisericii Ortodoxe Române în calitate de membru ales, din partea Eparhiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului în mandatul 2022-2024. În cuvântul pe care l-am adresat, am subliniat importanța educării tinerilor în spiritul valorilor noastre naționale, creștine și tradiționale. Este un moment de bucurie, onoare dar și responsabilitate să-i pot reprezenta pe sătmăreni în Adunarea Națională Bisericească. Mulțumesc tuturor susținătorilor și conducerii Bisericii Ortodoxe Române pentru încrederea acordată”, a spus Adrian Cozma, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Adunarea Națională Bisericească este alcătuită din câte trei reprezentanți ai fiecărei eparhii, un cleric și 2 mireni, delegați de Adunările eparhiale din țară și din jurul granițelor, pe termen de 4 ani. Ei pot fi delegați pentru cel mult două mandate. Președintele ANB este Patriarhul, iar ierarhii Sfântului Sinod participă la lucrările Adunării Naționale Bisericești.

9 comentarii

  1. Adita Răspunde

    B à g u t e i n p i z d a m à t i i de maimutoi
    Nu ți rușinea obrazului ca Strici tot ce înseamnă comuniune in județ ???
    P u L a cu ochii dispari din viața politica tu cât de repede!!! Mizerie ce ești tu
    Deputatul de paie !!!

  2. Unu' Răspunde

    SupoziThOR se pune bine și cu mafia în sutană! I-a pupat mâna Marelui Alb!

  3. Antal Adrian Răspunde

    Și-a luat Patriarhul un supozitor!

  4. Al-li-luyah Răspunde

    Nu înțeleg de ce vă minunați. Înainte de asta Tavi Petric era mare mirean și nelipsit de aici. Biserica așa își asigură “spatele” în politică și binențeles niște voturi pentru ceva finanțe suplimentare. Tot sper să apuc aceea vreme cum e prin vest acuma vizavi de biserică. E pură risipire de bani și de energie ce se întâmplă la noi și cea mai toxică asociere posibilă pentru societate.

  5. H&R Răspunde

    Isteț tânărul deputat. Bravo

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Oportunist. Dacă spui isteț nu știu de unde ai scos-o și pe asta.

  6. KFC Răspunde

    Scuze pentru asociere, dar mai marii biserici ortodoxe arată ca niște Mirese,….. îmbuibate din banii contribuabililor.

  7. dracu Răspunde

    ce cauta POLITICUL in beserica???…n-au altceva de lucru?,..pot?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.