PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Regele Charles al III-lea deține două proprietăți la 100 km de Satu Mare

Noul suveran al Marii Britanii, Regele Charles al III-lea, este un iubitor al României, țară pe care a descoperit-o cu mai bine de două decenii în urmă. El are mai multe proprietăți în România, vizitând constant țara, iar două dintre proprietățile sale se află la 100 km de județul Satu Mare, în satul Breb din județul Maramureș. 

Fundaţia “Mihai Eminescu Trust” a adus în Breb două case din satele Fereşti si Berbeşti pe care le-a restaurat în aceeaşi curte. Fundaţie ce se afla la vremea aceea, în anul 2000, sub patronatul Regelui Charles. Satul Breb a ajuns, așadar, să fie unul dintre cele mai cunoscute sate din România. Turiștii români, și nu numai, sunt curioși să viziteze meleagurile ce l-au cucerit pe Regele Charles.

Noul suveran al Marii Britanii a vorbit deseori despre România, spunând: „Iubesc România”, dar în special despre Transilvania, precizând într-un interviu acordat BBC cu privire la exploatarea mediului înconjurător că “Transilvania deţine cheia salvării planetei”.

Charles al III-lea a fost proclamat, sâmbătă, oficial, rege al Marii Britanii. Vineri seara, el a susținut primul discurs public în calitate de nou suveran al Marii Britanii. El a părăsit Castelul Balmoral, vineri după-amiază, și a ajuns la Londra, la Palatul Buckingham alături de soția sa, regina consoartă Camilla.