Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Regele Charles al III-lea deține două proprietăți la 100 km de Satu Mare

Noul suveran al Marii Britanii, Regele Charles al III-lea, este un iubitor al României, țară pe care a descoperit-o cu mai bine de două decenii în urmă. El are mai multe proprietăți în România, vizitând constant țara, iar două dintre proprietățile sale se află la 100 km de județul Satu Mare, în satul Breb din județul Maramureș. 

Fundaţia “Mihai Eminescu Trust” a adus în Breb două case din satele Fereşti si Berbeşti pe care le-a restaurat în aceeaşi curte. Fundaţie ce se afla la vremea aceea, în anul 2000, sub patronatul Regelui Charles. Satul Breb a ajuns, așadar, să fie unul dintre cele mai cunoscute sate din România. Turiștii români, și nu numai, sunt curioși să viziteze meleagurile ce l-au cucerit pe Regele Charles.

Noul suveran al Marii Britanii a vorbit deseori despre România, spunând: „Iubesc România”, dar în special despre Transilvania, precizând într-un interviu acordat BBC cu privire la exploatarea mediului înconjurător că “Transilvania deţine cheia salvării planetei”.

Charles al III-lea a fost proclamat, sâmbătă, oficial, rege al Marii Britanii. Vineri seara, el a susținut primul discurs public în calitate de nou suveran al Marii Britanii. El a părăsit Castelul Balmoral, vineri după-amiază, și a ajuns la Londra, la Palatul Buckingham alături de soția sa, regina consoartă Camilla.

11 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Daca vin banii din UK nu-i problema , e bine. Daca vin din Ungaria e scandal.. Asta-i Romania.

  2. Pop Ioan Răspunde

    Si englezii cumpara Ardealul bucatica cu bucatica nu numai ungurii.Ei au voie???

    • Pevecistăpânul Răspunde

      Nu mai e UE dar e NATO. Deci răspunsul e DA! Noi ne axăm pe combaterea ungurilor indiferent sub ce formă. Dacă ungurilor le facem în ciudă noi suntem bucuroși! Nu contează că suntem rupți în fund și mâncăm doar mămăligă.

  3. H&R Răspunde

    Daca Nostradamus are dreptate, cam naspa va fi la ei.

  4. Titi Făptașu Răspunde

    Il doare acum pe Ciarli fix in oglinda retrovizoare de la Rolls Royce de cocioabele din Romania !!

  5. Carcotas Răspunde

    Dacă e sub 100 de om putem sa-l facem cetățean de onoare al orașului.

  6. Pityu Răspunde

    Ziariști lu peste Charles nu a vorbit niciodată de Romania ,numai de Transilvania îl doare fix in cuc de putorile din Romania ,v-ați temut că o să vă ia Ungurii Transilvania ,da o să o ia Charles și nu o să ziceți nici muc .

  7. History Răspunde

    @Pityu, atât de praf și de pește prăjit sunt că nici nu știu că el nu deține nimic. Tot ce deține casa regală este pe casa regală, tot ce înseamnă cheltuieli e din bani publici iar bugetul se votează de parlamentul britanic iar aceste proprietăți sunt ale unor fundații. Că este patronat de prințul Charles, actualul rege Charles al III-lea e altă treabă. Nu o să înțelegeți niciodată monarhia britanică și atașamentul britanicilor la ea dacă nu transmiteți integral și corect toate informațiile. Britanicii pun foarte mare preț pe corectitudine. Probabil asta li se trage de la aer? De la educație? Sau de la apă? Că Londra este pe malul Tamisei și nu pe malul Dâmboviței balcanice. Scuze pentru ironie.😱

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.