PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Zeci de ucraineni au ajuns azi noapte la Satu Mare. Ajutaţi de o asociaţie din Baia Mare

Zeci de ucraineni au ajuns azi noapte la Satu Mare, ei fiind ajutaţi cu hrană şi de către o asociaţie din Baia Mare. Repezentanţii asociaţiei ASSOC din Baia Mare s-au mobilizat şi au pregătit peste 100 de sandvişuri şi plăcinte pe care le-au adus imigranţilor.
“Peste 100 de sandvișuri și 80 de plăcinte au fost pregătite în timp record în Baia Mare și Satu Mare pentru a fi distribuite unui grup de refugiați ajunși în România din Ucraina.
Mobilizarea a început după ce oficialii Centrului Regional Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil de la Șomcuta Mare au aflat de intrarea în țară dinspre Ucraina a unui grup Important de persoane. Oamenii erau la Satu Mare de la miezul nopții și aveau nevoie de ajutor, mai ales mâncare și apă, iar acolo nu era cine să-l ofere.
Apelul a ajuns și la ASSOC, iar într-un timp relativ scurt în Restaurantul Social a început forfota, iar sandvișurile să fie împachetate pentru transportul spre Satu Mare.
În același timp, o colaboratoare a asociației, Anamaria Belbe de la @Fresco Bistro Satu Mare, a început să pregătească gogoșile și plăcintele.
Satisfacția e că grupul, care numără și copii, a putut să servească masa până să se finalizeze formalitățile de azil”, a transmis asociaţia ASSOC.