PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTOPLANURI. Începe modernizarea Centrului Vechi. Parcul Central va fi îngrădit!

Începe modernizarea Centrului Vechi. În câteva zile vor începe lucrările de modernizare a centrului vechi, primele lucrări urmând să aibă loc în parcul central, potrivit surselor PortalSM.

Parcul central va fi îngrădit până în primăvară. Constructorul estimează că aici lucrările vor dura circa 6 luni întrucât trebuie înlocuite reţelele electrice vechi de zeci de ani, dar şi amenajarea a celor două fântâni noi, după care se va trece la refacerea aleilor şi a construirea fântânilor arteziene.

Circulaţia rutieră va fi închisă de abia în primăvară, când vor fi modernizate trotuarele dar şi şoseaua. Dacă totul decurge conform aşteptărilor celor din Primărie, la iarnă sau primăvară va începe şi consitruirea parcării subterane din faţa hotelului Dacia.

După finalizarea lucrărilor circulaţia rutieră va fi interzisă în centrul vechi. Lucrările sunt efectuare de Tarr.

Piața Libertății va deveni astfel un centru de relaxare cu alei pietonale, zone de terase, piste de biciclete, culoar pentru transportul public în comun și spațiu de odihnă. Nu vor lipsi nici spațiile verzi şi vor fi construit două fântâni arteziene. De asemenea, se vor monta stâlpi de iluminat cu LED și se vor pune pavaje noi.