PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Proiect uriaș, de 88 milioane euro, la Aeroportul Satu Mare: ”Un eveniment istoric”

Unul dintre cele mai mari contracte de dezvoltare a infrastructurii din istoria județului Satu Mare a fost semnat astăzi, la București, de către Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Mihai Pătrașcu, directorul Aeroportului Internațional Satu Mare și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Contractul are o valoare de 88 de milioane de euro, bani alocați pentru modernizarea și dezvoltarea Aeroportului Internațional Satu Mare.

Imediat după semnarea contractului, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat: „Astăzi este un eveniment istoric, deoarece aceasta va fi una dintre cele mai mari investiții de infrastructură din județul Satu Mare. Proiectul va oferi județului un aeroport mai funcțional, mai mare, care îndeplinește toate standardele internaționale de siguranță. Construim un nou terminal, renovăm întreaga pistă și actualele terminale, aducând în același timp aeroportul la standardele europene în ceea ce privește siguranța și securitatea.”

Județul a lansat deja procedura de achiziție publică pentru această construcție, iar constructorii au termen până la jumătatea lunii octombrie pentru depunerea ofertelor. Termenul de finalizare a lucrărilor de construcție este sfârșitul anului 2023.