Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Proiect uriaș, de 88 milioane euro, la Aeroportul Satu Mare: ”Un eveniment istoric”

Unul dintre cele mai mari contracte de dezvoltare a infrastructurii din istoria județului Satu Mare a fost semnat astăzi, la București, de către Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Mihai Pătrașcu, directorul Aeroportului Internațional Satu Mare și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Contractul are o valoare de 88 de milioane de euro, bani alocați pentru modernizarea și dezvoltarea Aeroportului Internațional Satu Mare.

Imediat după semnarea contractului, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat: „Astăzi este un eveniment istoric, deoarece aceasta va fi una dintre cele mai mari investiții de infrastructură din județul Satu Mare. Proiectul va oferi județului un aeroport mai funcțional, mai mare, care îndeplinește toate standardele internaționale de siguranță. Construim un nou terminal, renovăm întreaga pistă și actualele terminale, aducând în același timp aeroportul la standardele europene în ceea ce privește siguranța și securitatea.”

Județul a lansat deja procedura de achiziție publică pentru această construcție, iar constructorii au termen până la jumătatea lunii octombrie pentru depunerea ofertelor. Termenul de finalizare a lucrărilor de construcție este sfârșitul anului 2023.

15 comentarii

  1. s.m. Răspunde

    Eveniment istoric ar fi daca am avea niste rute Internationale. De ce bagi acesti bani in ceva ce or cum este mort in momentul de fata!? Aeroport International langa granita si este un avion catre Bucuresti si unu catre UK. Vin companii noi, fac 2 zboruri si dus au fost. Cu ce se justifica aceasta investitie? Pentru ce?

    • urbanism Răspunde

      Probabil e o poziție din faimoasa PNRR. Acum trebuie făcut chiar dacă nu se știe cine, cum, când va folosi facilitățile. E ca și muzeul industrializării forțate preconizat a se face la ceva centrală termică dezafectată de lângă Finanțe la sensul din Piața Romană. Adică hai să facem proiecte și hai să cheltuim banii. Ca și în cazul Cubic,😱🤮🤮😭 Vă dați seama care va fi rezultatul dacă se va face ca și varianta de ocolire, adică cu greșeli și prostii sau omisiuni grave.

    • Zoly 3 lábbal Răspunde

      Da cum ai vrea sa se mai bage niste bani in buzunare? Esti culmea.

  2. Beny Kira Răspunde

    Cine mai folosește avionul? Autocarul e la moda

  3. micutu Răspunde

    nebunilor ! ce vreti ? unde sa aterizeze cate 3-4 C-130-uri care aduc tancuri pt ucraina ? si urmeaza reconstructia ….

  4. Bud Cosmin Răspunde

    88 de milioane de euro doar pt modernizare? Hm…

  5. H&R Răspunde

    Proiect uriaș, realizare mică.

  6. Logica Răspunde

    Bravo. Motivele finantarii acestui proiect pot fi diverse. Nu acest lucru este important. Important este ca ajung bani europeni aici, la noi in judet, iar o parte din ei ajung in afacerile locale, adica in salariile unor satmareni.

  7. Satmaream Răspunde

    Am o intrebare la domnul Pataki.
    De ca bagam bani intr-o cladire si aieroport unde avem curse putine si nu avem curse internationale???
    Daca renovares garrii a intrat la teritoriul primariei cat mai asteptati sa fie Gara Satu Mare reinnoit??
    Asteptati sa se darame???

  8. Ff Răspunde

    Unii fac o evaziune fiscala de nu se vad

  9. micutu Răspunde

    tot n-ati inteles nimic. banii astia nu i-am primit noi, satmarenii. ciocu mic si sa fim fericiti ca ramanem cu un aeroport. ce-i al nostru este impozitul de la cei care vor lucra la el.

  10. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Oraș în mișcare? Și mai bine! Red Bull îi dă aripi! Atenție decolăm, puneți-vă centurile de siguranță!😱😱😱😨😨🥴🥴🤫

  11. Zoly 3 lábbal Răspunde

    Va rog sa corectati titlul: oportunitate de tun istoric cu o zeci de milioane de euro. Ramane de vazut pe ce si cum se vor cheltui banii. Sunt sigur ca deja e stabilita o firma cu dedicatie pentru o parte din ele. Mustaciosu si chelu va pot spune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.