PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Elevă îmbrâncită de directorul liceului din Negrești-Oaș. Anchetă la Inspectoratul Școlar

Anchetă disciplinară demarată la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, după ce directorul Liceului Tehnologic „Ioniță G. Andron” din Negrești-Oaș a îmbrâncit o elevă în timpul unui exercițiu de simulare a unui incendiu. Incidentul a avut loc ieri, joi, 13 octombrie.

Ce spune ISJ Satu Mare:

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a luat cunoștință despre incidentul din cadrul Liceului Tehnologic „Ioniță G. Andron”, Negrești-Oaș în urma discuției cu directorul acestei instituții, prof. Ștefan Pop, care a prezentat maniera în care s-au derulat evenimentele.

Pe 13 octombrie 2022, în timpul exercițiului de simulare de incendiu, directorul acestei unități de învățământ a îmbrâncit o elevă, care manipula în mod greșit și periculos un furtun, pentru a preîntâmpina rănirea celorlalți elevi.

Cu toate că intenția domniei sale era de a-i proteja pe ceilalți elevi, regretăm comportamentul reprobabil al domnului director și considerăm că această atitudine nu este deloc pedagogică și că putea fi evitată.

Ca urmare a acestui eveniment, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a demarat o anchetă disciplinară. În urma analizei acestei situații, se va elabora un raport al comisiei de anchetă, instituită la nivelul inspectoratului și se vor lua toate măsurile în concordanță cu legislația în vigoare.

Sursa: Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare