Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Elevă îmbrâncită de directorul liceului din Negrești-Oaș. Anchetă la Inspectoratul Școlar

Anchetă disciplinară demarată la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, după ce directorul Liceului Tehnologic „Ioniță G. Andron” din Negrești-Oaș a îmbrâncit o elevă în timpul unui exercițiu de simulare a unui incendiu. Incidentul a avut loc ieri, joi, 13 octombrie.

Ce spune ISJ Satu Mare:

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a luat cunoștință despre incidentul din cadrul Liceului Tehnologic „Ioniță G. Andron”, Negrești-Oaș în urma discuției cu directorul acestei instituții, prof. Ștefan Pop, care a prezentat maniera în care s-au derulat evenimentele.

Pe 13 octombrie 2022, în timpul exercițiului de simulare de incendiu, directorul acestei unități de învățământ a îmbrâncit o elevă, care manipula în mod greșit și periculos un furtun, pentru a preîntâmpina rănirea celorlalți elevi.

Cu toate că intenția domniei sale era de a-i proteja pe ceilalți elevi, regretăm comportamentul reprobabil al domnului director și considerăm că această atitudine nu este deloc pedagogică și că putea fi evitată.

Ca urmare a acestui eveniment, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a demarat o anchetă disciplinară. În urma analizei acestei situații, se va elabora un raport al comisiei de anchetă, instituită la nivelul inspectoratului și se vor lua toate măsurile în concordanță cu legislația în vigoare.

Sursa: Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare 

 

11 comentarii

  1. Bogu Răspunde

    Cred ca “jurnalistul” e directorul scolii, avand in vedere titlul articolului. Poate intr-o zi va fi si el îmbrâncit in aceeasi masura. Va recomand sa cautati video pe internet. Un adolescent nu se palmuieste in halul acesta, chiar daca a avut un comportament nepotrivit. Despre directorul scolii si inspectorat (cu litere mici avand in vedere si calitatea oamenilor din institutie) ce sa mai zici…..coada vacii, cu scuzele de rigoare adresate animalului.

  2. Elena Răspunde

    Elevii au uitat care le este locul lor în școală, de educație nici nu mai vorbim, părinții in loc sa le dea o educație bună merg și fac reclamație cadrelor didactice și așteaptă ca odraslele sa vină și cu note bune! Rușine elevilor (cei care au tupeu și se cred,, șmecheri ”) de astăzi și părinților care nu sunt în măsură să-și țină odraslele în frâu!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Elevii fac doar ce au deprins acasă. Majoritatea părinților nu se rup în educație că doar acolo e școala. Se vede rezultatul. Din video rezultă că fata obraznică ce este merita ce a căpătat. Pe vremuri nu așa demult apuse căpătat și mustrare și exmatriculare minim trei zile pentru că inconștienta și-a pus în pericol colegii. Dar așa e că acum avem drepturi? Mai puțin și se va naște o altă mișcare haștaghistă apoi ne mirăm că se duce țara de râpă? Fata asta parcă cerea, provoca să fie căpătuită. Uitați-vă la video. Probabil acasă are stare materială foarte solidă mai puțin părinți. Că aia sunt ocupați de câștigat zeci și sute de mii de euro. Apoi câmnd la un moment dat fata va călca familia în picioare (doar asta a învățat acasă?) apoi ne vom mira! Ca și cazul recent cu tatăl nervos dar și băut in Oaș care i-a trecut prin ușa de interior pe nevastă-sa și pe fiică. Că fetele sunt ușă de beserică!? Sau ziceți că nu?
      Dacă nu aveți timp să vă educați copiii de mici ce este voie și ce nu aici se ajunge. În momentul de față consider că vă puteți băga picioarele în educarea nimfei leșinate, e tardiv.

      • Bogu Răspunde

        Educatie cu bataia nu au nici o legatura, de aceea avem si astazi in “societatea matura” atatea exemple dezaxate. Sper ca pe viitor sa fii si tu “educat” in aceeasi masura. Un profesor educa, nu bate.

  3. Anișoara Boitor? Răspunde

    Elena, ești bine?

  4. Peda Gogu Repetent Răspunde

    @Bogu, corect dar pe video te-ai uitat? Ce a fost prima dată? Și cum a pus mâna fără supraveghere fătuca aia pe extinctor? Ai stins vreodată un incendiu, ai avut în mână un extinctor în funcțiune, ai simți ce putere are?Este o cronologie a faptelor. Bătaia sigur nu resolvă nimic dar aici nu a fost bătaie. A fost lovită peste față o dată. Să nu spui că tu nu ți-ai pălmuit niciodată plozii când erau neascultători că nu te cred. Și dacă se accidenta sau accidenta pe cineva știi bine proful și școala tăspundea penal. Știi asta, nu? E ușor când nu răspunzi pentru fapte și dai sfaturi în teorie.
    Proful va fi sigur mustrat iar fata va ține pe veci în minte că nu e voie. Targetul a fost atins. Părerea mea. Doar că se putea și altfel dacă familia fetei nu ar lipsi orin excelență din tablou. Prea a luat-o razna societatea cu drepturile și uită cu desăvârșire de obligații. Asta nu e o prosteală, o joacă. Teoretic fata are și o vîrstă devi nu ar trebui asta explicat ei. Teoretic. Doar că și în învățământ se simte de ani buni influența nefastă a părinților cu bani.

    • Pistike Răspunde

      Se vede că ești repetent, peda-gogule!
      INDIFERENT DE CE FAPTĂ A COMIS COPILUL, DIRECTORUL NU AVEA ABSOLUT NICI UN DREPT SĂ ÎI APLICE ACEA CORECȚIE FIZICĂ! PUNCT!

      • Peda Gogu Repetent Răspunde

        Frustrarea vorbește din tine. Îți recomand cu căldură să predai la o clasă absolut la alegerea ta ca să vezi ce obraznici au devenit copiii în ziua de azi. După numai o oră de predare o să-ți schimbi radical părerea. Unii confundă intenționat drepturile cu abuzul de acestea.
        PS. Tu știi câte s-au schimbat de când ai absolvit creșa în cătunul tău?

        • Pistike Răspunde

          Se vede cine este frustrat!
          Îți spun doar atât, eu îmi educ copilul fără a utiliza violența fizică sau verbală, dar totuși nu garantez că sub presiunea anturajului n-o să facă prostii!
          Pentru orice prostie există multe alte moduri de coerciție, violența nu este una dintre ele!
          Gogule, îmi pierd timpul cu tine că tu doar atât vrei să poți!

          Așa ca și fapt divers, îți garantez că dacă era copilul meu, tovarășul director nu putea să-și folosească mâna câteva luni bune!

  5. Copil de prof Răspunde

    Daca eram eu,copil de prof, în locul fetei pălmuite cu siguranța nu pățeam nimica!

  6. Pistike Răspunde

    Ex-Directorul: Dat afară din învățământ! Să meargă să aibă grijă de animale, dar nici acolo nu are dreptul să fie violent!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.