PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sătmărean obligat să plătească amendă de 20.000 lei. A circulat fără declarație în pandemie

Un sătmărean este obligat să plătească o amendă în valoare de 20.000 de lei, asta după ce a circulat fără declarație în plină pandemie de Covid-19.

Concret, la data de 20.03.2020, sătmăreanul a fost sancţionat contraventional cu suma de 20.000 lei, pentru faptul ca acesta nu ar fi avut asupra lui declaratia pe propria răspundere. La aceeași dată, bărbatul a formulat o plângere precizând că nu i-a fost înmânat procesul verbal de contravenție pentru că a refuzat să-l semneze.

Prin aceeaşi plângere, acesta solicita comunicarea procesului verbal la adresa sa din Satu Mare, adresă la care locuia temporar cu fratele bolnav, ajutându-l cu gospodăria in perioada respectiva.

S-a ajuns la concluzia că sătmăreanul a fost prezent la întocmirea procesului verbal de contravenţie dar a refuzat să îl semneze, iar faptul că ulterior, la trei zile după încheierea procesului verbal, a solicitat prin fax să i se comunice procesul verbal la altă adresă decât cea de domiciliu nu a fost dovedit.

Sătmăreanul a atacat amenda în instanță, a cerut anularea ei, dar judecătorii i-au respins cererea. Astfel, este obligat să plătească amenda.