Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Sătmărean obligat să plătească amendă de 20.000 lei. A circulat fără declarație în pandemie

Un sătmărean este obligat să plătească o amendă în valoare de 20.000 de lei, asta după ce a circulat fără declarație în plină pandemie de Covid-19.

Concret, la data de 20.03.2020, sătmăreanul a fost sancţionat contraventional cu suma de 20.000 lei, pentru faptul ca acesta nu ar fi avut asupra lui declaratia pe propria răspundere. La aceeași dată, bărbatul a formulat o plângere precizând că nu i-a fost înmânat procesul verbal de contravenție pentru că a refuzat să-l semneze.

Prin aceeaşi plângere, acesta solicita comunicarea procesului verbal la adresa sa din Satu Mare, adresă la care locuia temporar cu fratele bolnav, ajutându-l cu gospodăria in perioada respectiva.

S-a ajuns la concluzia că sătmăreanul a fost prezent la întocmirea procesului verbal de contravenţie dar a refuzat să îl semneze, iar faptul că ulterior, la trei zile după încheierea procesului verbal, a solicitat prin fax să i se comunice procesul verbal la altă adresă decât cea de domiciliu nu a fost dovedit.

Sătmăreanul a atacat amenda în instanță, a cerut anularea ei, dar judecătorii i-au respins cererea. Astfel, este obligat să plătească amenda.

19 comentarii

  1. ... Răspunde

    Kremenalu’!😱😲😨😤🤪

  2. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Păi corect! Dacă avea declarație nu mai era contagios! Cercetătorii britanici au descoperit asta după ce au studiat impactul long-covidului asupra euglenei! Zici că euglena nu are plămâni și restul? Păi și contează asta???

    • Walker de Szatmar Răspunde

      Nu au decis judecătorii ci niște roboței! ”Ăștia nu e oameni e roboței “”. N-au ei treabă cu societatea cu interacțiunea umană. Ei știu doar să-și mărească salariile între ei!!!

    • Right Răspunde

      Lumea ar trebui sa invețe să respecte legea. Ca maine veti fi loviti in caroserie de altii fara asigursre, beti, drogati si adios despagubire…

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Corect doar că astea nu-s legi ci niște chestii scrise pe genunchi luate fără nici o noimă.
        Legea e ceva ce este votat de legiuitor nu de o echipă aproape secretă. Și mai ales că ei prin acele declarații semnate sunt scutite de orice răspundere. Că de aia este legiuitorul. Altfel pavăm drumul către dictatură. Și cum se știe drumul către dictatură este pavată întotdeauna cu bunăvoință. Să dau exemple sau te uiți mai bine la tv? Majoritatea acelor “legi” erau niște absurdități inventate fără nici un substrat. Iar pe bază de asat să îngrădești niște lucruri și să sancționezi drastic mi se pare deja orwellian! Numai să începem cu faza cu polițistul fără mască care amendează pe cetățean că nu are mască. Așa că bea un pahar cu apă rece.

        • Bogu Răspunde

          Nu inteleg ce insinuezi. A fost declarata starea de urgenta, temeiul legal era respectat. Au fost normativ publicat peste tot cu privire la conditiile deplasarii pe perioada starii de urgenta. Societatea este insa plina de ‘destepti” care ulterior nu-si asuma consecinta faptelor.

          • De aici înțelege fiecare ce vrea

            Da. Exact cum mă așteptam. Continuă atunci să nu înțelegi. Măsurile după tine legale au fost luate la mai bine de 6 luni de la instituirea stării. Atât. De aici trage tu concluzia cam ce valoare au măsurile luate de autorități din punct de vedere strict juridic. Nu sunt deștept, doar spun că statul român nu are decât să-și respecte propriile legi. Sunt handmade producție proprie. Mă rog, unele la dictare din afară. Dacă tu stat jonglezi cu legislația ta atunci ce așteptări poți avea de la cetățeanul de rând decât să se comporte identic? Așa i-ai învățat de 30 de ani să fie nevoiți să navigheze printre articole. Sau altfel spus OUG pentru modificarea OUG la abrogarea unor articole din alt OUG care modifică …. Că nici mă-sa nu mai recunoaște legea.

          • De aici înțelege fiecare ce vrea

            @Bogu, și încă pe atât că golul legislativ nu fusese remediat la data de 20.03.2020 când s-a aplicat amenda. Dar ce să vezi supriză? Autoritățile se acoperă între ei!
            Și dacă avea declarație atunci nu mai era problemă de covid? Ce ajută declarația la combaterea bolii! Asta nu o să pricep. Sau ca mașii și babele să meargă numai între anumite ore la cumpărături. Sau că toți de peste 60 de ani să fie obligatoriu cazați și mutați de acasă în centre! Mai ții minte bazaconiile astea?????

  3. Satmarean1 Răspunde

    Tot timpul ne legam de altceva si gasim motive. Nu mai bine respectam legea,indiferent daca e trcuta prin parlament,e oug sau hg? Poate era chiar nevoit sa- si ajute fratele bolnav si atunci de ce ia fost greu sa completeze o hartie? De smecher. El nu credea pe nimeni si in nimic. Acum e bun de plata. Poate invata ceva pe viitor.

    • Jurma Răspunde

      Așa oricând și oricine pe motiv de urgență poate să-ți îngrădească volumul de oxigen pe care îl poți consuma. Credeai înainte de pandemie dacă îți spunea cineva că trebuie distanțare socială și alte minuni? Multe măsuri nu au nici o bază științifică. Absolut niciuna. Și uite și acum! Anul trecut măsurăm 1,5 m între noi iar acum că facem economie să facem duș câte doi și alte bazaconii. Eu nu pot să înâeleg cum îi poate plăcea cuiva să fie păpușă gonflabilă tot timpul. Pur și simplu te trag pe sfoară cum vor. Dacă îți place să-l porți sănătos dar nu-i obliga pe alții. Pentru că vezi toate s-au dovedit ineficiente. Marele CEO de la Pfizar cu 4!!!!! vaccinuri în el e a treia boală pozitiv la covid!
      Deci nu confunda niște decizii cu o lege. Un avocat ca lumea șterge pe jos cu ele. Ăsta care a pierdut probabil nu și-a permis. Și nu arunca cu pietre în celălalt care nu vrea să-și cedeze dreptul la opinie. S-ar putea ca la o adică să-i mulțumești pentru că ce s-a întâmplat doi ani pe pandemie nu este normal și în primul rând nu a fost legal. Dacă tu stat român vrei să iei măsuri de limitare scoate lege în acest sens și nu decizii aiurea a unui grup fantomă inventat pe repede înainte și fără nici un sustrat juridic. Tu stat român ai tot dreptul să-ți cosntruiești acel sistem de care consideri că ai nevoie. Altfel tu stat român calci în picioare exact regulile tale de bază pe care TU le-ai pus așa nesilit de nimeni! Dar nu cred că ai priceput ce am scris, morcovistule.

      • X Răspunde

        Ia zi mestere, ce o rezolvat ca n-o scris declaratia ?

        • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

          Ți-a dat ție tolomacule ca în necunoștință de cauză să te dai rotund. De fapt și ești rotund, exact ca o gaură neagră, maestro.

          • X

            Auzi ba geniule, du-te si da-ti o palma sa-ti revi la realitate. Legal sau nelegal, faptu ca o umblat fara declaratie nu rezolvat problema nici cum. A ramas si cu amenda si cu plata la avocat. Daca tu crezi ca asa rezolvi o problema ca te dai mare smecher ca umblii fara declaratie pe motivul ca legea a fost promulgata pe bazaconii, felicitari, esti un retardat.

          • De aici înțelege fiecare ce vrea

            Eu nu am zis că așa se rezolvă. La faza asta a fost fraier și dacă s-a băgat în danț atunci trebuia să continue până în pânzele albe. Probabil a fost ceva sparanghelist. Eu de felul meu la vremea respectivă am completat declarația cu toate că nu îi vedeam și nici acum nu-i pricep rostul. În paranteză niciodată nimeni nu mi-a cerut-o. Țipenie de milițian nu am văzut toată perioada în zona unde stau și e vorba de zona Soarelui. Asta cu declarația a fost o tâmpenie fără rost numai să arătăm că facem ceva și să aibă melețeanul motiv de amendă. Dacă tu consideri că asta în secolul 21 este ceva normal atunci ba tu ești cum spusei despre mine. Da nu-i bai că numărăm ultimele zile ale globalismului și pică păpușarii ăștia rupți de realitate și care vor să le fie bine doar lor. Frumos țară după țară se va limpezi treaba. Că în aerul rarefiat de la Bruxelkes pierzi ușor contactul cu pokemonii de pe stradă,😱😱😲

  4. H&R Răspunde

    Pana la urma de unde a pornit covrigul si pe cina au bagat la parnaie pentru asta?
    Ca asta nu am inteles sau nici macar nu am citit nicaieri.
    Dar cu dovezi vreau, nu ca am citit pe stirireale.covrig

    • ... Răspunde

      Nici nu o să auzi pentru că nu se vrea să-i supărăm pe chineji. Mai ales că americanii au nevoie de cât mai mare susținere ca să-i trezească la realitate le rusnaci. Plus că și afacearea Taiwan e puturoasă rău. Și de la cine te aștepți să gestioneze corect asemenea porcării pîanetare? De la WHO? Ești glumeț.
      Pe scurt. Chinejii împreună cu americanii de la institutul ăla din Wuhan au încercat să trateze in situ liliecii bolnavi pentru că se dorea să se introducă în circuitul economic zona respectivă. Pe românește industrializarea zonei. Deja din 2012 au fost cazuri cu oameni bolnav de coronavirus care frecventau zona aceea sălbatică, mineri, muncitori în infrastructură (drumari, cei de la linii electrice) etc. Nu multe (zeci de cazuri) dar s- a aprins becul la autoritățile de acolo să facă ceva. Acest tratament in situ a scăpat de sub control. Cine crezi că va recunoaște asta? Crezi că îi mai interesează? Pe seama pandemiei a explodat numărul miliardarilor chinezi în numai doi ani!

  5. Vasile Răspunde

    Cel amendat poate face apel dacă mai este în termen, și poate cere instanței de apel un avertisment.Mai sunt magistrați in țara asta care judecă și în spiritul legii nu numai în litera ei.

  6. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    @Vasile. Mulțumesc pentru reacția ta decentă și la obiect. Ceilalți să ia notițe.

  7. 3,14 Răspunde

    20.000 RON! 4000 Euro! In Romania! Hmmm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.