PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Se întâmplă în judeţul Satu Mare. Un şofer a oprit un şofer beat şi a chemat poliţia

Un şofer din judeţul Satu Mare a oprit un alt şofer care s-a urcat beat la volan şi a chemat Poliţia. Totul s-a petrecut în vara anului trecut în localitatea Roşiori, iar în cursul săptămânii trecute şoferul beat a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit informaţiilor PortalSM, pe data de 15.08.2021, un bărbat care circula cu o autoutilitară a depăşit cu greu maşina care circula în faţa sa, deoarece acesta circula haotic pe şosea. După ce a depăşit-o, a oprit pe drum ca să-l oblige şi pe şoferul beat să oprească. Când a văzut că şoferul miroase a alcool, a și chemat poliția.

Agenții de poliție l-au testat pe şoferul beat şi au constatat că avea o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Apoi l-au dus la spital pentru probe biologice, şi a reieşit că avea 2,27g/l alcool pur în sânge. Şoferul, care avea 71 de ani, le-a spus judecătorilor că a fost la ziua de naştere a unei soţiei unui prieten unde a băut trei pahare de vin şi pentru că era o distanţă scurtă spre casă a mers cu maşina. El a spus că regretă fapta şi este de acord să presteze muncă în folosul comunităţii.

Judeţcătorii l-au condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității.