PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Tânăr pericol public. A venit la oraş să fure lănţişoarele de la femei şi să le predea la amanet

Un tânăr de clasa a XI-a din Terebeşti a fost trimis în judecată, în arest preventiv, după ce a atacat două femei pe raza municipiului Satu Mare. Unei femei i-a furat lănţişorul şi l-a predat la amanet, iar o altă femeie atacată a reuşit să îşi prindă lănţişorul pe care hoţul i l-a rupt.

Potrivit informaţiilor PortalSM, totul s-a petrecut în 10.08.2022, când tânărul a venit cu microbuzul în oraş. El se plimba pe Bulevardul Independenței şi a văzut o femeie cu lănţişor la gât, a atacat-o pe la spate, i-a rupt lănţişorul şi a fugit printre blocuri. Lănțișorul era din aur galben, la fel și pandantivul, în formă ovală, pe care era gravat bustul Maicii Domnului cu pruncul în brațe, având o valoare de 1436 de lei.

Femeia l-a descris pe bărbat că având aproximativ 175 cm, atletic, chel și purta un tricou cu mânecă scurtă de culoare verde pal și pantaloni tip trei sfert care erau asemănători la nuanță cu tricoul.

În aceeași zi o altă persoană a contactat poliția, reclamând că un bărbat i-a smuls de la gât un lănțișor din aur cu pandantiv în formă de cruciuliță, în valoare de aproximativ 3.500 de lei. În timpul atacului femeia și-a dus mâna la piept încercând să protejeze lănțișorul, care s-a rupt și i-a rămas în palmă, după care a strigat după ajutor. Bărbatul a lovit-o în zona urechii stângi și în creștetul capului după care a fugit.

Poliţiştii au verificat camerele de supraveghere din zonă, au reuşit să refacă traseul hoţului, depistând că a intrat într-un amanet unde a predat lănţişorul pentru suma de 596 de lei. Angajata de la amanet i-a cerut buletinul, astfel că poliţiştii l-au depistat cu uşurinţă şi l-au prins a doua dimineaţă în casa surorii sale.

Tânărul este acum în arest preventiv. El şi-a recunoscut faptele și este cercetat pentru tâlhărie.