PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Parcul Central din Satu Mare se închide! Ultimele imagini înainte să intre buldozerele

A mai rămas foarte puțin până la deschiderea șantierului din Parcul Central. Muncitorii lucrează la îngrădirea parcului, urmând ca, în cel mai scurt timp, să se dea drumul șantierului pentru începerea modernizării.

Jurnaliștii PortalSM au realizat poze în interiorul parcului, mai exact ultimele imagini înainte ca buldozerele să intre și să schimbe total fața centrului orașului.

Proiectul întregului centru vechi este în valoare de 23 de milioane lei și trebuie finalizat până la finalul anului 2023. Lucrările se vor desfășura, deocamdată, doar în zona parcului. Ulterior, la finalul lunii martie, vor începe lucrările pe partea carosabilă.

După finalizarea lucrărilor, circulaţia rutieră va fi interzisă permanent în centrul vechi. Piața Libertății va deveni astfel, potrivit proiectului, un centru de relaxare cu alei pietonale, zone de terase, piste de biciclete, culoar pentru transportul public în comun și spațiu de odihnă. Nu vor lipsi nici spațiile verzi şi vor fi construit două fântâni arteziene. De asemenea, se vor monta stâlpi de iluminat cu LED și se vor pune pavaje noi.