Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

FOTO. Parcul Central din Satu Mare se închide! Ultimele imagini înainte să intre buldozerele

A mai rămas foarte puțin până la deschiderea șantierului din Parcul Central. Muncitorii lucrează la îngrădirea parcului, urmând ca, în cel mai scurt timp, să se dea drumul șantierului pentru începerea modernizării.

Jurnaliștii PortalSM au realizat poze în interiorul parcului, mai exact ultimele imagini înainte ca buldozerele să intre și să schimbe total fața centrului orașului.

Proiectul întregului centru vechi este în valoare de 23 de milioane lei și trebuie finalizat până la finalul anului 2023. Lucrările se vor desfășura, deocamdată, doar în zona parcului. Ulterior, la finalul lunii martie, vor începe lucrările pe partea carosabilă.

După finalizarea lucrărilor, circulaţia rutieră va fi interzisă permanent în centrul vechi. Piața Libertății va deveni astfel, potrivit proiectului, un centru de relaxare cu alei pietonale, zone de terase, piste de biciclete, culoar pentru transportul public în comun și spațiu de odihnă. Nu vor lipsi nici spațiile verzi şi vor fi construit două fântâni arteziene. De asemenea, se vor monta stâlpi de iluminat cu LED și se vor pune pavaje noi.

12 comentarii

  1. Norik Răspunde

    OPRIȚI DISTRUGEREA NESABUITA A PARCULUI CENTRAL!!!!

  2. Norik Răspunde

    OPRIȚI ACTUALA CONDUCERE UDMR DE LA DISTRUGEREA ORAȘULUI!!!!

  3. bigbrother Răspunde

    Doar o întrebare. Nu lipsește de la ceva secție de psihiatrie un pacient? Doar întreb așa că din ce se pare unul (@Norik ăsta) a sărit ceva gard și a scăpat.

    • Norick Răspunde

      Nu-i de la psihiatrie . Gradinita grupa mica… 😛 😀
      P.S. Pe langa ca-i hot si prost , sa mai fie si cu handicap ?? 😀 🙂

  4. micutu Răspunde

    Pozele prezentate sunt despre gard si exteriorul sau. Faceti poze din interiorul gardului; multe poze; ansambluri (chiar cu drone), detalii, vederi, tot ce se poate pentru documentare. Acum dispare cel putin 100 ani de istorie al orasului. Poare ca ce vine va fi frumos, util si acceptat de toti, dar un rimember nu se poate opri aici.

  5. Vlad Tepes Răspunde

    Este regretabil ca se distruge actualul parc.
    Cu 10% din cit se cheltuie pentru distrugere, parcul putea fi reabilitat .
    Nimic nu justifica schimbarea totala a arhitecturii parcului, cu atit mai mult distrugerea actualelor fintini arteziene.

  6. mara Răspunde

    Speram ca nu o sa taiati copacii !!!

  7. Gheza Răspunde

    Ce firma face reabilitarea, ca sa putem sa anticipam rezultatul. Ca tare am impresia ca va iesi un dezastru, si alti bani publici vor fi sifonati in buzunarele ochelaristului and co.

  8. Geo Răspunde

    Oare ? Or să dispară si trecerile de pietoni situate din50-în 50 m în jurul parcului?
    Ps dacă tot se reînoiesțe atunci se pot construii TUNELURI pietonale pe sub parc cu ieşirii diferite ca si în țările civilizate

    • Tolo Răspunde

      O sa dispară circulația auto cu totul, va fi zonă pietonala 100%

      • dica Răspunde

        Cred că s-a luat cea mai nesăbuită decizie a conducerii orașului de la Revoluție încoace. Totul se face fără a se anticipa dezastrul care se va declansa la nivel de circulație. Se distruge un simbol al orașului “Sensul giratoriu”.Se putea face un referendum local să se afle și părerea noastră a cetățenilor care vom suporta traficul dat peste cap, mașini parcate aiurea pe toate străduțele adiacente zonei centrale. Conducerea are parcarea ei închisă cu barieră. Noi restul să ne descurcăm. Eu ca și cetățean trebuie sa suport efectele deciziilor lor dar nu pot să îi trag la răspundere dacă ele sunt greșite. Vă doresc răbdare multă dragi concetățeni în perioada care urmează!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.