PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un militar din Satu Mare a demisionat. La săpat de șanțuri, cu mâncare proastă și frig

Un militar din Satu Mare a demisionat. Întrucât a demisionat mai repede, el a fost pus să plătească câteva mii de lei, reprezentând cheltuielile cu pregătirea sa militară. De asemenea, acesta a vorbit despre condițiile în care și-a desfășurat activitate, cu muncă de 12 ore la săpat de șanțuri, mâncare proastă și frig. ,,Îmi este rușine de sistemul bolnav”.

,,Aceasta este “paguba” adusa de mine Statului Roman pentru ca nu am respectat contractul de 4 ani. Suma trebuie restituita deoarece domnii considera ca în perioada de scolarizare (3 luni si jumătate mai exact) in Ramnicu Vâlcea la Centrul de Perfecționare Geniu și EOD “Panait Donici”, am avut parte de așa-zisa școlarizare, cazare și mâncare!

Am avut parte insa 12 ore pe zi munca la săpat șanțuri deoarece în acea perioada s-au făcut lucrări de modernizare a instalație de canalizare a unității, in frig fiind pe perioada iernii, mâncare proasta fiind nevoit sa apelez la mâncare externa și frig în încăperile de cazare, școlarizarea propriu-zisă existând doar în acte.

Da! Nu am respectat un contract și voi plăti, dar ar trebui ca Statul sa ma plătească pe mine pt munca bruta depusa, în locul firmelor care ar fi luat bani frumoși pe acele proiecte de modernizare bani care au rămas în buzunarele Statului. Imi e rușine de sistemul bolnav al acestei țări! MULTUMESC ROMÂNIA!”, este mesajul transmis de militarul devenit acum civil.

dav