Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Un militar din Satu Mare a demisionat. La săpat de șanțuri, cu mâncare proastă și frig

Un militar din Satu Mare a demisionat. Întrucât a demisionat mai repede, el a fost pus să plătească câteva mii de lei, reprezentând cheltuielile cu pregătirea sa militară. De asemenea, acesta a vorbit despre condițiile în care și-a desfășurat activitate, cu muncă de 12 ore la săpat de șanțuri, mâncare proastă și frig. ,,Îmi este rușine de sistemul bolnav”.

,,Aceasta este “paguba” adusa de mine Statului Roman pentru ca nu am respectat contractul de 4 ani. Suma trebuie restituita deoarece domnii considera ca în perioada de scolarizare (3 luni si jumătate mai exact) in Ramnicu Vâlcea la Centrul de Perfecționare Geniu și EOD “Panait Donici”, am avut parte de așa-zisa școlarizare, cazare și mâncare!

Am avut parte insa 12 ore pe zi munca la săpat șanțuri deoarece în acea perioada s-au făcut lucrări de modernizare a instalație de canalizare a unității, in frig fiind pe perioada iernii, mâncare proasta fiind nevoit sa apelez la mâncare externa și frig în încăperile de cazare, școlarizarea propriu-zisă existând doar în acte.

Da! Nu am respectat un contract și voi plăti, dar ar trebui ca Statul sa ma plătească pe mine pt munca bruta depusa, în locul firmelor care ar fi luat bani frumoși pe acele proiecte de modernizare bani care au rămas în buzunarele Statului. Imi e rușine de sistemul bolnav al acestei țări! MULTUMESC ROMÂNIA!”, este mesajul transmis de militarul devenit acum civil.

dav

10 comentarii

  1. unu Răspunde

    acum nu te supara dar tu vroiai lux , si ce daca te au pus la munca sa vezi tu cum va fi sa lucrezi la stat si apoi la privat unde pola mancare haine si sapi ce ti se spune.

    • @unu Răspunde

      @unu. Că de aia s-a făcut militar ca la instrucție să bage canalizarea că asta nu putea face decât acolo? Tu auzi ce spui? Iar ajungem acolo ca pe vremea lui Ceașcă ca armata era expertă la cules porumb, la deszăpezire pe drumurile naționale în caz de viscol dar era praf și pulbere la instruire militară? Și mai ales acum în situația dată asta însemană pregătirea armatei pentru un eventual conflict? Mai e puțin și întâmpinăm dușmanii cu tigăi sau alte prostii? Nu e vorba de lux dar asta sigur nu era în contract. Sau crezi că peste tot așa e cum e la tine? Că mai e și rubrica altele unde încape orice.

  2. Nyznaiu Răspunde

    „La plăcinte înainte, la război înapoi“

  3. davilan Răspunde

    se poate mandri dragi romani ….haideti mai cu curaj….:)

  4. sss Răspunde

    … o pensie “nesimtita” mai putin 🙂

    • Gheorghe Răspunde

      Daca-i tineti la caldurica sa frece laba cu calcaiul atunci cand ii scoateti in lumea reala clacheaza.Bine ca a abandonat lupta cu munca pentru ca unii ca acesta sunt primii care dezerteaza sau se impusca in picior in caz de interventie reala.Ei vor armata doar pe calculator,pe telefon nu in realitate.Seamana tot mai mult cu ,,marea armata a lui putler”declarata ca a doua armata din lume si care in loc sa lupte impotriva ostasilor ucraineni fac pe ei de frica,se predau sau schingiuesc civilii ori fura ce apuca.In armata romana se intra ca si i toate celelalte institutii,,de stat”.PCR-ul(pile cunostinte si relatii) este functional inca si va fi atat cat va fi statu-palma-barba-cot.Cei care nu au profesii,nu le-a placut sa munceasca,putorile si cei cu 10 clase(in cel mai bun caz)sunt majoritari in armia romana.Armata este o mare gaura in bugetul tarii.

      • Alin Răspunde

        Spuse Gheorghe curajosul din spatele tastaturii ….

      • bigbrother Răspunde

        Nu cred că instruirea militară constă din dă-i la sapă și dă-i și dăi. Cum era pe vremea lui Ceaușescu când militarii erau experți la cules ori la munci pe șantierele mari dar se kakau la propriu pe ei când era vorba de pregătire militară propriu-zisă. Asta cu foarte puține excepții. Această perioadă a facilitat apariția generalilor în izmene care numai cu titula sunt generali. Pentru că vezi moncher nu cu sapa se trage ci cu ceva mult mai periculos. Asta dacă este cazul. Iar dacă în cazul de față și în situația geopolitică dată armata română tot așa înțelege să-și pregătească recruții atunci e de plecat din țara asta.

  5. Gerula Răspunde

    El sau voi credeti ca armata înseamnă sa stai bine merci la caldurica, sa freci menta si sa astepti sa vina pensia? “stimabilul” militar mai ales ca a ales arma geniu, unde credea ca isi va desfasura activitatea, la un birou, ca un mic bugetar?
    Armata înseamnă sa mergi acolo unde trebuie, sa faci ce trebuie atunci când trebuie, indiferent ca e vara sa iarna, zi sau noapte, daca va uitati in ce conditii stau băieții aia in Ucraina o sa vedeti ce înseamnă armata, nu frecatul de menta ce se face la noi, aproape toți militarii nostrii angajati pe baza de contract, au burta, gusa, si probabil colesterolul marit si așteaptă pensia, atat. Din pacate si Armata asa ca si majoritatea sectoarelor bugetare au devenit un fel de pension unde se fofileaza lenesii si pilosii la caldurica, pe un salar sigur, care vine fara prea mari batai de cap si toti așteaptă pensia.

    • @Gerula Răspunde

      De unde stii ce e in capul lui, adica ce a gandit? Ai fost acolo si ai vazut cum a fost? Daca nici macar la inceput nu se face instructie militara la inrolare atunci cand sa se faca? Nu te doare capul cand debitezi asemenea aberatii?
      In paranteza sunt sigur ca aceea lucrare s-a facut pe bani de la buget care sigur au fost prevazuti undeva. Daca s-au folosit de munca gratuita a militarilor atunci banii in cauza unde sunt? Nu mai tine cu ce a fost si mai ales cu ce tii tu minte de cand ai fost biban. In acest moment tehnica militara a evoluat enorm de mult si nu mai tine ca iti pune arma in brate si descurca-te. Inclusiv la geniu. Sunt echipamente pe care daca nu esti instruit nu stii nici macar sa le pornesti! Hai pa si comenteaza acolo unde macar ai habar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.