PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma: Cancelarul Austriei este supărat. Trebuia să știm limba rusă ca să fim în Schengen

„Cancelarul Austriei este supărat că nu știm limba rusă. De asta nu am fost acceptați în Schengen”, a spus liderul PNL Satu Mare, Adrian Cozma, într-un dialog acid, la Antena 3, cu deputatul USR Emanuel Ungureanu, informează psnews.ro.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat marţi seară, la Antena 3, că Serviciul de Informații Externe ar fi trebuit să anticipeze un eventual eșec în chestiunea foarte delicată a aderării României la Spaţiul Schengen. Emanuel Ungureanu spune că e de acord cu orice formă de patriotism și de reacție, dar ar fi vrut din partea statului român o analiză a ceea ce s-a greșit din partea diplomației românești.

„Avem un ministru de Interne care nu vorbește engleză (…). Ministrul nostru de Interne nu leagă două vorbe. Ori în diplomație este nevoie să ai în fruntea statului, că vorbim de PSD, de PNL, de USR, indiferent cine se nimerește la Ministerul de Externe sau Interne cineva care poate dialoga impecabil într-o limbă străină (…), a declarat Ungureanu.

Adrian Cozma i-a răspuns imediat și a precizat că „în diplomație, este foarte important, în primul rând, să ai patriotism și să ai caracter”. „Ceea ce dvs ați enumerat aici, toate acuzele acestea, nu au nicio legătură cu ceea ce discutăm noi aici, situația în care se află astăzi România și umilința pe care a făcut-o Austria față de România”, a răspuns Adrian Cozma la acuzațiile deputatului USR, Emanuel Ungureanu.

„Domnule Ungureanu, vă înțeleg că USR este într-o criză politică majoră, o criză de lideri, și încercați să punctați din orice poziție. Nu e rău acest lucru, însă vă amintesc faptul că niciun moment nu ni s-a reproșat că cine ce limbă știe. Eu cred că cancelarul Austriei este supărat că nu știm limba rusă. Limba rusă trebuia să știm ca să fim acceptați în Schengen. Probabil asta trebuia. Pe de altă parte, în diplomație este foarte important, în primul rând, să ai patriotism și să ai caracter. Ceea ce dvs ați enumerat aici, toate acuzele acestea, nu au nicio legătură cu ceea ce discutăm noi aici, situația în care se află astăzi România și umilința pe care a făcut-o Austria față de România”, a spus Adrian Cozma.

Sursa: psnews.ro