Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Adrian Cozma: Cancelarul Austriei este supărat. Trebuia să știm limba rusă ca să fim în Schengen

„Cancelarul Austriei este supărat că nu știm limba rusă. De asta nu am fost acceptați în Schengen”, a spus liderul PNL Satu Mare, Adrian Cozma, într-un dialog acid, la Antena 3, cu deputatul USR Emanuel Ungureanu, informează psnews.ro.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat marţi seară, la Antena 3, că Serviciul de Informații Externe ar fi trebuit să anticipeze un eventual eșec în chestiunea foarte delicată a aderării României la Spaţiul Schengen. Emanuel Ungureanu spune că e de acord cu orice formă de patriotism și de reacție, dar ar fi vrut din partea statului român o analiză a ceea ce s-a greșit din partea diplomației românești.

„Avem un ministru de Interne care nu vorbește engleză (…). Ministrul nostru de Interne nu leagă două vorbe. Ori în diplomație este nevoie să ai în fruntea statului, că vorbim de PSD, de PNL, de USR, indiferent cine se nimerește la Ministerul de Externe sau Interne cineva care poate dialoga impecabil într-o limbă străină (…), a declarat Ungureanu.

Adrian Cozma i-a răspuns imediat și a precizat că „în diplomație, este foarte important, în primul rând, să ai patriotism și să ai caracter”. „Ceea ce dvs ați enumerat aici, toate acuzele acestea, nu au nicio legătură cu ceea ce discutăm noi aici, situația în care se află astăzi România și umilința pe care a făcut-o Austria față de România”, a răspuns Adrian Cozma la acuzațiile deputatului USR, Emanuel Ungureanu.

„Domnule Ungureanu, vă înțeleg că USR este într-o criză politică majoră, o criză de lideri, și încercați să punctați din orice poziție. Nu e rău acest lucru, însă vă amintesc faptul că niciun moment nu ni s-a reproșat că cine ce limbă știe. Eu cred că cancelarul Austriei este supărat că nu știm limba rusă. Limba rusă trebuia să știm ca să fim acceptați în Schengen. Probabil asta trebuia. Pe de altă parte, în diplomație este foarte important, în primul rând, să ai patriotism și să ai caracter. Ceea ce dvs ați enumerat aici, toate acuzele acestea, nu au nicio legătură cu ceea ce discutăm noi aici, situația în care se află astăzi România și umilința pe care a făcut-o Austria față de România”, a spus Adrian Cozma.

Sursa: psnews.ro

25 comentarii

  1. H&R Răspunde

    “Avem un ministru de Interne care nu vorbește engleză”
    Asta-i mai prost cum credeam.
    Mereu zice ca daca traiesti in Romania, vorbeste limba romana. Acum are probleme ca nu vorbeste alte limbi.
    Iepuras, iepuras iara nu ai sapca pe cap.

    • Fasz Răspunde

      Pentru a intra în Schengen trebuie să cunoaștem limba maghiară, nu rusa

    • Ghita Răspunde

      Deputatul Cozma are ca amici Costea Dan Ciprian fiu de cumunisti notorii care au ucis liberali. Halal liberali.

  2. Moore PNL & PSD Răspunde

    Bă coaie, voi, lepre ordinare, sunteți de vină!
    Footeți legile justiției ca să favorizați infractorii și apoi faceți pe fecioara maria dar voi stați la bordel!
    Mooie vouă!

  3. Vlad Tepes Răspunde

    D-le Cozma, inteleg ca in calitate de tinar politician simtiti nevoia sa apareti in spatiul public ori de cite ori se iveste ocazia.
    Si asta poate fi un lucru bun pina la o limita.
    Daca tot vreti sa va afirmati, daca vreti sa aratati ca sinteti un bun roman, daca va revolta pe bune umilinta la care ne-a supus austria ( se scrie cu litera mica) aratindu-ne ca ne considera si acum un neam de opincari ca pe vremea imperiului, ati putea face ceva cu adevarat util pentru poporul pe care-l iubiti atit de mult :
    Redactati un proiect de lege, pe care sint sigur ca-l vor contrasemna multi, multi parlamentari, prin care sa instituiti interdictia de export de material lemnos neprelucrat, in speta busteni si cherestea pe o perioada de 20-25 de ani .
    Asa ati fi autorul salvarii padurilor seculare ale Romaniei !
    Fiti convins ca ar aprecia toata lumea demersul dvs.
    Ca altfel, patriotismul nu se tine cu vorbe goale !

  4. Vasile Belbe Răspunde

    Dl cozma si mama dumneata trebuia sa faca avort ….dar vad ca tot aici sunteti…!!!

    • Vivianne Răspunde

      Vai de capul dumneavoastră. Is curioasă ce faceti dumneavoastră sau ce ati facut la viata dumneavoastră. Daca lupta cineva în judetul asta pentru romani, atunci el face asta. E, ca un H&R( a se citi frustrati) il contestă, nu e bai, stiut fiind faptul că lucrurile împortante se realizează mai greu sau uneori nu se pot realiza deloc. Important e ca incearca. Ii doresc succes. Iar dumneavoastra, sa va ierte Dumnezeu pentru afirmatiile fara cap, fara bun simt, pe care le faceti în scris aici.

      • c-block Răspunde

        @Vivianne, e bine că măcar tu crezi ce spui. Ar trebui să-l informezi pe idolul tău ca să știe că mai are o cucerire. Că nici el nu prea crede ce enunță! Înțelegi tanti? Că lupta lui e pentru procente electorale și nicidecum pentru binele tău! Dacă eventual și accidental cele două se intersectează atunci asta este dar în rest îl doare undeva în organ de noi sau de viața noastră.

  5. .???. Răspunde

    Domnule Cozma cate limbi straine vorbesti. Una . Limba Tracodacoavaropecengocumanooltomoldoveneasco.

    • Craiova Răspunde

      ….am auzit de această limbă,tracoda….! Este o limbă superexcelentoparaformiextraordinarofantastică!!

  6. .???. Răspunde

    Si MAGHIARA la perfectie.

  7. Bobi Demian Răspunde

    Intram în 30 de zile în Schengen

  8. Beny Kira Răspunde

    Sin păcate doar PNL s-a luptat. PSD a boicotat PNL

    • Moore PNL & PSD Răspunde

      Din păcate, PNL a luptat, dar doar în perioada interbelică, ciumeleastea pedelusto-băsiste nu au nici o legătură cu adevăratul partid liberal al brătienilor!

  9. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    @Clint Westwood. Daaa, ce să-ți povestesc! În fața oglinzii la baie cât s-a bărbierit. Papagal. Dar cu prețul la benzină la care ai promis că se va interveni și va scădea, toate astea muuult înainte de război nu se aude nimic???? Aloooo, se aude ceva????
    Auzi @Bobi Demian! Și dacă nu va fi așa atunci ce vei face????? Emigrezi???? Că te rugăm frumos! O reacție cu capul pe umeri nu am văzut de la politicieni numai gargară ieftină. Acum zici că toți sunt membri AUR!

  10. CATRINEL RAT Răspunde

    PAPAGAL

    • Moore PNL & PSD Răspunde

      La cardeala lui nu pune nimeni botul!
      Smardoiala si mangleala le ridică lor contul!

  11. Bogdan Dumitras Răspunde

    La o săptămână după eșecul Schengen, Supozitorul Cozma își da cu părerea total.aiurea. Nu sunt de vina austriecii, Iohannis, Ciuca sau Bode. E de vina Putin. Papagalule!

  12. Beeeee Răspunde

    Dl. deputat să-și aducă aminte când a făcut scandal pentru pseudosalvarea liceelor care nu au rezultate de decenii bune și pe care primăria a vrut măcar să le comaseze! Prin intevenții numai de el știute pohta i s-a făcut. Dar aia că școala trebuie și întreținută, cheltuielile trebuie bugetate aia a fost prea mult de la dânsul! Mare papagal. În loc de a face o politiă corectă față de cei care l-au ales dumneaului de ce alege să se coboare la nivel de politicianisme ieftine???? Nu mă aștept la răspuns pentru că nu e de unde. Panem et circenses. Doar actorul se schimbă. Acum nu mai e Tavi mirean că nu mai e valabil, acum este el. În rest toate la fel. Beeee!🐏🐑🐏🐑🐏🐑

  13. cetateanul roman Răspunde

    gargara cu patriotism, are tupeu supozitorul cozma, si cam atat, ati furat patria tovarasule patriot, noi va votam si voi ne footeti la fiecare pas! la zid cu voi, nici aia nu meritati, legati de viu la un stalp ptr ciori eventual

  14. H&R Răspunde

    @Vivianne
    Da-ti doua trei palme poate te trezesti. Daca nu, mai lasa etnobotanicele. Poate tii deja la ceva mai tare.

  15. Soso Răspunde

    Domnu Cozma..mai bine taci!Toti mintiti! Ati zis fara pensii speciale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.