PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Două echipe din Satu Mare au câștigat locul I și II la concursul de robotică din Cluj-Napoca

Două echipe de robotică din Satu Mare au ieșit pe locul I si II la primul Demo realizat pentru competiția First Tech Challenge România. Echipele sunt B-Robo Team de la Colegiul Național Mihai Eminescu și StarTech de la Colegiul Național Ioan Slavici.

Pentru a participa la competiția First Tech Challenge România, fiecare echipă de robotică trebuie să participe la cel puțin două DEMO-uri până la începutul competiției în 2023.

Acestea au nevoie de o pregătire specială pentru etapele care urmează în 2023 în cadrul competiției First Tech Challenge România. Pentru că prima etapă din cadrul competiției are loc în 13-15 Februarie, echipele au început să se pregătească în cadrul DEMO-urilor.

Prima competiție de DEMO a avut loc în acest weekend, 9-11 Decembrie. Competiția Pheonix Demo 2nd edition a fost organizată la Cluj Napoca în Sala Polivalentă, unde membrii echipei de robotică B-Robo Team au câștigat premiul Winning Alliance. Aceștia au concurat contra a 17 echipe din ţară.

Pe locul doi la aceeași competiție a ieșit echipa StarTech, tot din Satu Mare.

În cadrul competiției FTC România mai sunt selecționate pe lângă echipa B-Robo Team și echipa Perpetuum Mobile și echipa StarTech.

Echipa B-Robo Team la competiția Pheonix Demo:

Echipa StarTech la competiția Pheonix Demo: