PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. O halterofilă din Satu Mare cucerește mapamondul. Premii în Suedia și Columbia

O halterofilă din Satu Mare cucerește mapamondul. Pe parcursul a patru ani, tânăra sătmăreancă Daniela Gherman a ajuns să dețină titlul de ceea mai buna halterofilă din Suedia. În vârstă de doar 25 de ani, aceasta a câştigat o serie de competiții de ridicare de haltere. Ea s-a născut în Negreşti Oaş iar în 2015 familia ei s-a stabilit în orașul Kristianstadt, din sudul Suediei, unde a început și povestea Danielei.

Despre Daniela Gherman:

Aceasta s-a născut în 1997 in Negrești-Oaș. De la 15 ani aceasta a început antrenamentele sportive împreună cu Constantin Drăgănescu.

În prima perioadă tânăra s-a concentrat pe probele de disc și ciocan. Astfel, la vârsta de 16 ani aceasta a devenit campioană la grup,  realizând recordul personal de 52,84 metri.

Pe parcursul timpului aceasta a renunțat la ciocan, nemulțumită de progresul lent, urmând ca aceasta să participe la competiții de aruncatul suliței.

În cadrul antrenamentelor de aruncat la sulițe Daniela s-a accidentat la spate, așa că a decis să renunțe la sulițe. Altfel a ajuns sa concureze la haltere.

“Dar din toate cele, halterele mi-au creat un echilibru pozitiv în viață. Înainte de a ridica o greutate mai mare am un fel de fluturi la stomac, o stare de nervozitate pozitivă, care îmi dă o bucurie în suflet. Asta mă ajută să mă concentrez, ceea este una dintre problemele cheie în acest sport”, a spus Daniela într-un interviu pentru airugby.ro

Rezultate:

În 2018, luna septembrie, Daniela a câștigat titlul de campioană de juniori a Suediei la categoria de 63 kg cu un total de 163 de kg la concursul de haltere din Bregsjo.

Două luni mai târziu a luat medalia de aur la Campionatul Scandinaviei de Juniori la Helsinki.

În anul 2019, luna martie, ea a devenit campioană de seniori a Suediei cu un total de 191 kg.

Acum ea este una dintre cele mai mari halterofile din Suedia, participând şi la campionatul din Columbia unde s-a făcut remarcată.