Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. O halterofilă din Satu Mare cucerește mapamondul. Premii în Suedia și Columbia

O halterofilă din Satu Mare cucerește mapamondul. Pe parcursul a patru ani, tânăra sătmăreancă Daniela Gherman a ajuns să dețină titlul de ceea mai buna halterofilă din Suedia. În vârstă de doar 25 de ani, aceasta a câştigat o serie de competiții de ridicare de haltere. Ea s-a născut în Negreşti Oaş iar în 2015 familia ei s-a stabilit în orașul Kristianstadt, din sudul Suediei, unde a început și povestea Danielei.

Despre Daniela Gherman:

Aceasta s-a născut în 1997 in Negrești-Oaș. De la 15 ani aceasta a început antrenamentele sportive împreună cu Constantin Drăgănescu.

În prima perioadă tânăra s-a concentrat pe probele de disc și ciocan. Astfel, la vârsta de 16 ani aceasta a devenit campioană la grup,  realizând recordul personal de 52,84 metri.

Pe parcursul timpului aceasta a renunțat la ciocan, nemulțumită de progresul lent, urmând ca aceasta să participe la competiții de aruncatul suliței.

În cadrul antrenamentelor de aruncat la sulițe Daniela s-a accidentat la spate, așa că a decis să renunțe la sulițe. Altfel a ajuns sa concureze la haltere.

“Dar din toate cele, halterele mi-au creat un echilibru pozitiv în viață. Înainte de a ridica o greutate mai mare am un fel de fluturi la stomac, o stare de nervozitate pozitivă, care îmi dă o bucurie în suflet. Asta mă ajută să mă concentrez, ceea este una dintre problemele cheie în acest sport”, a spus Daniela într-un interviu pentru airugby.ro

Rezultate:

În 2018, luna septembrie, Daniela a câștigat titlul de campioană de juniori a Suediei la categoria de 63 kg cu un total de 163 de kg la concursul de haltere din Bregsjo.

Două luni mai târziu a luat medalia de aur la Campionatul Scandinaviei de Juniori la Helsinki.

În anul 2019, luna martie, ea a devenit campioană de seniori a Suediei cu un total de 191 kg.

Acum ea este una dintre cele mai mari halterofile din Suedia, participând şi la campionatul din Columbia unde s-a făcut remarcată.

Un comentariu

  1. Sile Răspunde

    Bravo ei! Dupa mine o femeie trebuie sa arate a femeie -subtire, finuta, nu a barbat..plina de muschi,nici macar un barbat umflat nu arata bine,arata ca un urangutan.Da fiecare cu preferintele lui.
    Felicitari pentru performanta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.