PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Sătmăreancă acuzată că a furat medicamente de milioane de dolari

O sătmăreancă este acuzată că a furat medicamente de milioane de dolari de la Armata Ucraineană, medicamente ce erau trimise ca ajutoare pentru militarii ce luptă pe front. Înainte însă de izbucnirea războiului din Ucraina, femeia, acum în vârstă de 30 de ani, s-a plimbat în diferite colțuri ale lumii unde a încercat să dea mai multe lovituri.

Cazul sătmărencei a fost documentat pe larg de britanicii de la Daily Mail, care amintesc de un episod petrecut în urmă cu doi ani. Atunci, aflată în Australia, femeia a licitat, în direct la un reality-show, 4,2 milioane de dolari americani pentru o vilă de lux. Aceasta le-a trimis realizatorilor emisiunii chiar și dovada plății, doar că plata nu s-a făcut niciodată.

Aceasta este „dovada plății” trimisă de sătmăreancă către Channel Nine din Australia:

După ce a „renunțat” la vila de lux, sătmăreanca a fugit din Australia și a ajuns pe insula Madeira, acolo unde s-a cuplat cu un portughez bogat și a jucat rolul iubitei perfecte, scriu cei de la Daily Mail. Sătmăreanca nu s-a putut abține și a mai tras o țeapă, de data aceasta proprietarului imobilului de la care a închiriat o locuință. Apoi a dispărut din nou.

Iubitul portughez și-a făcut griji după ce femeia s-a făcut nevăzută și a încercat să o caute pe internet, acolo unde a descoperit că a fost păcălit.

,,Mi-a spus că lucrează cu Apple și cu Organizația Națiunilor Unite. Că este director general și eu am fost primul iubit pe care l-a avut care a făcut mai mulți bani decât ea”, a spus fostul iubit într-un interviu.

După aventurile din Australia și Madeira, sătmăreanca s-a reprofilat și a vrut să ”lupte pentru libertate”, așa că s-a înscris în Legiunea Internațională, iar la scurt timp a apărut în cadrul unei conferințe de presă organizată la Harkov, în care s-a prezentat ca fiind purtător de cuvânt al Legiunii. La conferința de presă ea a apărut alături de alți trei luptători străini.

Acum, sătmăreanca este investigată de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), fiind suspectată că ar fi furat fonduri ale legiunii și că ar fi colaborat cu serviciile rusești. Concret, femeia s-ar afla în spatele dispariției unui transport medical în valoare de 2,5 milioane de dolari americani.

Fotografiile medicamentelor înainte de livrare au arătat că transportul conținea cantități mari de analgezice precum fentanil, lidocaină și ketamina, dar și alte medicamente.

Sătmăreanca susține că nu a văzut încă nicio dovadă care să susțină acuzațiile împotriva ei, numindu-le „campanie de defăimare”.

Întreaga poveste poate fi citită pe Daily Mail.