PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Probleme la Eminescu. Elevii sunt înregistrați în timpul orelor. S-a ajuns în instanță

Colegiul National Mihai Eminescu - 2020

Probleme la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare. Elevii au ajuns să fie înregistrați în timpul orelor, iar tot acest caz a ajuns și în instanță pentru că unul dintre elevi consideră măsura ilegală.

Potrivit surselor PortalSM, măsura a fost luată în unanimitate de către profesorii colegiului, prin întrunirea consiliului profesoral, întrucât la clasă ”există o atmosferă destul de tensionată, iar profesorii au ajuns să nu mai dorească să predea la clasă şi au fost nevoiţi să formuleze plângeri penale. Măsura a fost luată pentru a exista siguranţă atât pentru elevi cât şi pentru profesori”.

Mai exact, în clasa a XII-a C, conform rapoartelor Consiliului clasei, prezentate de către dirigintele clasei, în perioada acestui an școlar au fost constatate abateri grave de la regulamentele școlare, de la conduita de elev. ,,În repetate cazuri, în cadrul Consiliilor Profesorale, colegi profesori își manifestau dezaprobarea și îngrijorarea faţă de escaladarea și agravarea situației disciplinare, cauzată de unii elevi pentru un caz de indisciplină analizat și dezbătut în cadrul ședinței Consiliului clasei a XII-a C”.

În ceea ce privește clasa cu pricina au fost semnalate către conducerea CNME de către profesori care predau la clasă desfășurarea unor incidente, acte de indisciplină care periclitau în mod repetat atmosfera din timpul orelor, respectiv calitatea acestora, potrivit surselor PortalSM.

,,Situația a devenit îngrijorătoare când mai mulți au detaliat situațiile din clasă, rugând expres conducerea școlii, profesorii să controleze situația, aceștia neputându-și desfășura activitatea normală, decentă la clasă, din cauza actelor de indisciplină sau de bullying manifestat. Atât elevi cât și profesorii de la clasă au solicitat sprijinul și intervenția imediată a conducerii școlii pentru evaluarea situației, având în vedere că aceste lucruri se pot răsfrânge asupra pregătirii lor pentru Bacalaureat, asupra stării lor zilnice, a concentrării la lecție, chiar asupra securității lor.

Având în vedere faptul că la fiecare abatere disciplinară constatată, toate eforturile profesorilor, dirigintelui erau îngreunate raportat la faptul că abaterile nu erau recunoscute și asumate de niciun elev, procesul de sancționare a devenit dificil, greoi, complicat și nu o dată a fost nevoie și de intervenția Poliţiei, apelându-se inclusiv la polițistul de proximitate.

,,Acestea au fost practic motivele care au dus la montarea camerelor de supraveghere în clasele cu probleme. Școala nu s-a mai confruntat cu o situație similară și a considerat că sunt puse în pericol sănătatea, securitatea elevilor și a profesorilor și, nu în ultimul rând, din dorința de a asigura un climat de liniște, echilibru și respect, necesare unei bune pregătiri pentru examenul de Bacalaureat al clasei respective”, mai spun sursele PortalSM.