Ultima actualizare: azi, 10:01

Locale

Probleme la Eminescu. Elevii sunt înregistrați în timpul orelor. S-a ajuns în instanță

Probleme la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare. Elevii au ajuns să fie înregistrați în timpul orelor, iar tot acest caz a ajuns și în instanță pentru că unul dintre elevi consideră măsura ilegală.

Potrivit surselor PortalSM, măsura a fost luată în unanimitate de către profesorii colegiului, prin întrunirea consiliului profesoral, întrucât la clasă ”există o atmosferă destul de tensionată, iar profesorii au ajuns să nu mai dorească să predea la clasă şi au fost nevoiţi să formuleze plângeri penale. Măsura a fost luată pentru a exista siguranţă atât pentru elevi cât şi pentru profesori”.

Mai exact, în clasa a XII-a C, conform rapoartelor Consiliului clasei, prezentate de către dirigintele clasei, în perioada acestui an școlar au fost constatate abateri grave de la regulamentele școlare, de la conduita de elev. ,,În repetate cazuri, în cadrul Consiliilor Profesorale, colegi profesori își manifestau dezaprobarea și îngrijorarea faţă de escaladarea și agravarea situației disciplinare, cauzată de unii elevi pentru un caz de indisciplină analizat și dezbătut în cadrul ședinței Consiliului clasei a XII-a C”.

În ceea ce privește clasa cu pricina au fost semnalate către conducerea CNME de către profesori care predau la clasă desfășurarea unor incidente, acte de indisciplină care periclitau în mod repetat atmosfera din timpul orelor, respectiv calitatea acestora, potrivit surselor PortalSM.

,,Situația a devenit îngrijorătoare când mai mulți au detaliat situațiile din clasă, rugând expres conducerea școlii, profesorii să controleze situația, aceștia neputându-și desfășura activitatea normală, decentă la clasă, din cauza actelor de indisciplină sau de bullying manifestat. Atât elevi cât și profesorii de la clasă au solicitat sprijinul și intervenția imediată a conducerii școlii pentru evaluarea situației, având în vedere că aceste lucruri se pot răsfrânge asupra pregătirii lor pentru Bacalaureat, asupra stării lor zilnice, a concentrării la lecție, chiar asupra securității lor.

Având în vedere faptul că la fiecare abatere disciplinară constatată, toate eforturile profesorilor, dirigintelui erau îngreunate raportat la faptul că abaterile nu erau recunoscute și asumate de niciun elev, procesul de sancționare a devenit dificil, greoi, complicat și nu o dată a fost nevoie și de intervenția Poliţiei, apelându-se inclusiv la polițistul de proximitate.

,,Acestea au fost practic motivele care au dus la montarea camerelor de supraveghere în clasele cu probleme. Școala nu s-a mai confruntat cu o situație similară și a considerat că sunt puse în pericol sănătatea, securitatea elevilor și a profesorilor și, nu în ultimul rând, din dorința de a asigura un climat de liniște, echilibru și respect, necesare unei bune pregătiri pentru examenul de Bacalaureat al clasei respective”, mai spun sursele PortalSM.

25 comentarii

  1. Nastay reloaded Răspunde

    Interventia conducerii scolii? Adica a preotesei agramate? Muahahhha

    • Adi Răspunde

      Doamna directoare nu poate să modifice comportamentul acestor specimene , acești huligani trebuie trimiși la o școală de reeducare sau puși la muncă, nu burdușiti cu bani de părinți .Să îi aresteze dacă comit infracțiuni .

    • Vivianne Răspunde

      @ Nastay Ei na, minciuni asta cu agramarea. Am stat de vorba cu ea. Este foarte ok. Asa ca lasa minciunile ca nu te crede nimeni.

  2. H&R Răspunde

    Bun-bun. Dar când elevii înregistreaza? Si incarca pe fb tt si alte retele sociale?
    Nu zic ca ar fi OK, nicicare, dar hai sa privim din punct de vedere neutru atunci.

    • Luigi😂😂😂😂 Răspunde

      NU TREBUIE SA VA FIE FRICA DE UNGARIA SI ORBSN, VOI VA DISTRUGETI EDUCATIA/TARA DIN INTERIOR 👌🍻🙈

  3. Pop Ioan Răspunde

    Copii de bani gata.Isi permit cam multe pt ca taticul da citeva telefoane si totul se rezolva.Dar nici in trecut (sfirsitul anilor 70) nu era altfel Era un profesor cretinoid de geografie care cum te prindea pe strada ,la consultatii la scoala , binenteles in afara orelor de program , fara chipiu , fara numarul de pe brat,te trimitea la frizerul de peste drum ( unde este acum barul ) si te tundea la zero. Fusta fetelor nu era voie sa fie deasupra genunchiului.Fiica-sa umbla in uniforma atit de lunga ca daca o trageai de franjuri , gagica tipa.

  4. ionel Răspunde

    S-a ajuns la situatia asta deoarece nu s-au luat masuri la timp! Probleme cu acei elevi ( 2-3 elevi) au fost inca din gimnaziu ( care au fost elevii acestui Colegiu ) , dar pentru ca nu s-au luat masuri drastice la timp, s-a ajuns la situatia asta ! Din cauza lor au suferit si restul elevilor din clasa cat si profesorii clasei! Pacat! Sper sa fie o lectie si pentru conducerea Colegiului! Masura asta trebuia luata demult!

    • ioana Răspunde

      La ce masuri drastice te gandesti?
      Daca se putea face ceva, si nu s-a facut atatia ani, inseamna ca scoala _ de prestigiu _ functioneaza prost?

      • unu Răspunde

        Simplu, după scăderea notei la purtare, avertismente, chemat de politie dacă nu se rezolvă il exmatriculezi. Eu nu pricep ce e atât de greu e o procedură veche de când lumea. Ne tot căcăm pe noi, vai elevii noștri nu facem așa ceva… ȘMULA, afară cu toți. Vă garantez eu că nu trebuie mai mult de 1 dat afară și se potolesc elevii din tot județu nu numai la Colegiul Mihai Eminescu. Și chiar dacă nu e așa, înseamnă că ăia își merită soarta.
        După ce e exmatriculat se ocupă poliția dacă mai sunt probleme.
        Avem instrumentele de a rezolva aceste cazuri, doar trebuie folosite!!!
        Vă căcați pe voi cu camere video să ajungeți în instanță, rușine bă, mă așteptam la oameni mai deștepți în Colegiul Mihai Eminescu, dar se pare că nu.

        • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

          @Unu, doar că din metodele tale vechi enumerate cam nici una nu mai e voie. Așa că în situația dată îmi spui te rog mare iespert ce e de făcut? Că dacă te răstești la careva young & restless obraznic cel care o pățește e tot cadrul didactic.

    • Părinte de fost coleg cu elevii problema Răspunde

      Ar trebui sa dam numele acestor pramatii !
      Acest elev problema s a pișat intr un flacon in timpul orelor in clasa !

      • curios Răspunde

        @Părinte de fost coleg cu elevii problema – doar sunteti anonim … de ce nu dati numele. Poate ar fi de folos, poate s-ar putea un boicot impotriva parintilor daca-s cineva mai cunoscuti, poate s-ar rusina parintii…. Astept numele cu nerabdare.

  5. H&R Răspunde

    Asta este daca politizezi invatamantul, conducerea, inspectoratul scolar etc.

  6. cârcotaş Răspunde

    Problema e la părinţi. Şi calitatea lor devine din ce în ce mai precară. Credeţi că părinţii nu au aceeaşi atitudine? Altfel cum ajungi, tu elev, în instanţă? În spatele mucosului stă un părinte la fel de needucat ca odrasla lui, care tot aşa înţelege şi el ,,drepturile” elevului. Şi mai vreţi profesori de calitate.

  7. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Și la bac sunt camere, nu e vorba de GDPR, că doar nu apar pe net imaginile.
    Elevii sunt la școală să învețe, NU SĂ FACĂ MOFTURI.

  8. Silvia Răspunde

    Ma bucur ca a intrat la Doamna Stanca copilul meu, asta a vrut de la inceput desi a avut medie mare.Nu a vrut liceu de fite si drogati. Sunt linistita ca e intr-o clasa cu copii super buni si profesori pe masura.Un liceu fara fite..cu oameni normali.DOAMNA STANCA is the best!!!!!!!

  9. Soso Răspunde

    Din pacate Eminescu nu mai e ce a fost..numai pile,relatii si bani..e plin barul de langa de elevi

  10. Nha Răspunde

    Candva se putea scadea nota la purtare, dar poate nu mai exista treaba asta , exmatriculare, se convocau parintii la discutii, etc… Si parca n-ar trebui sa fie crasme langa scoli sau poate chiar e indicat, mai nou? 🙂

    • Darwin Răspunde

      @Nha, exmatricularea nu se mai poate deloc. Iar crasme se pot mi se pare la 500 de m de scoli, daca nu ma insel. Dar culmea acest birt putin mai elevat s-a construit in ultimii 5-6 ani! In rest toti copiii are drepturi dar obligatii ioc si daca incerci sa faci ceva risti sa te trezesti cu careva parinte bine infipt. Ori la inspectorat ori in ceva partid. Este practic imposibil sa nu fie tot timpul unul din asta. Iar un mar putred va striga tot ambientul. Ajunge unul singur ca si in cazul de fata. Aici a dus tendinta asta hastaghista din zilele noastre. Se cheama fundatura. In actuala configuratie practic nimic nu se poate face. Nici nu ma mir de reactia profilor. Totusi e o treaba ca sa fii elev la ditamai Eminescu si sa-ti faca scoala dosar penal cat esti minor! Va arata beton in CV!
      Aici duce lipsa de reactie si tolerarea unor lucruri. Mai bine nu va fi ca nu are cum.

  11. Pop Ioan Răspunde

    Linga licee si scoli de fite totul se poate.Chiar in incinta scolii nu se poate deschide un bar sau altceva , ca ar fi prea de tot,dar unde ar putea bea un whisky un coniac sau altceva copilul dupa o ora “grea”.Vezi masinile parcate in zona.BMW,AUDI etc. Si nu sint ale profesorilor

    • H&R Răspunde

      Ce nu vrei si tu. Bar in curtea scolii… Esti nebun omule? Sa mearga pi gios coptyilu pana in curtye? Di se nu mai bine in clasa? Un minibar de acela frumos, ca daca in timpul cursului i se fase setye sa bea ceva tarie.

  12. Pop Ioan Răspunde

    Nu pe gios.Cu BMW-ul X6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.