PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Părinții fetei moarte la Urgențe: „Nu înțelegem, a intrat pe picioare, zâmbind”

Părinții adolescentei, în vârstă de 15 ani, care a decedat în data de 18 ianuarie la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Satu Mare au o altă poveste comparativ cu cea a medicilor de la UPU referitor la decesul Ștefaniei. Ei spun că luni, 16 ianuarie, au fost cu fata la UPU, iar joi aceasta a murit tot la UPU.

Părinții fetei au vorbit într-un interviu realizat de TV1 și spun că vor să se facă lumină și dreptate în acest caz. Ei spun că fata nu s-a simțit bine luni, însă nu a fost în stare gravă, așa că au fost la spital cu ea. Acolo, spun ei, i s-au făcut raze și un test pentru depistarea gripei, care a ieșit negativ. Apoi, au trimis-o pe fată acasă, fără niciun tratament. Potrivit părinților, medicii i-ar fi spus să meargă la ORL. În ziua următoare, fata a fost la școală, s-a simțit bine, iar apoi, miercuri, au mers cu ea la Caritas pentru alte investigații.

Joi, fata nu s-a simțit bine, așa că părinții au dus-o din nou la UPU. Acolo, medicul i-a spus să se dezbrace după care i-a spus mamei:„Nu vezi că-i obeză?”. Femeia l-a întrebat pe medic ce crede că are fata, iar medicul i-a spus: „Taci din gură!”.

„În ultimele clipe să audă fata că îi obeză și isterică… Nu pot să trăiesc cu cuvintele astea”, a spus mama în interviul realizat de TV1. 

Mama a fost rugată să iasă, iar apoi un medic a ieșit și i-a spus că fata este în stare gravă.

“Eu nu știu cine o greșit sau ce s-a întâmplat, că nu îs doctor. Eu doar atâta pot să zic, că pe fiica noastră am dus-o pe picoare, zâmbind înauntru, veselă. Si am dus-o acasă în sicriu”, a spus tatăl fetei.

Interviul complet poate fi urmărit în videoclipul următor: