Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

VIDEO. Părinții fetei moarte la Urgențe: „Nu înțelegem, a intrat pe picioare, zâmbind”

Părinții adolescentei, în vârstă de 15 ani, care a decedat în data de 18 ianuarie la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Satu Mare au o altă poveste comparativ cu cea a medicilor de la UPU referitor la decesul Ștefaniei. Ei spun că luni, 16 ianuarie, au fost cu fata la UPU, iar joi aceasta a murit tot la UPU.

Părinții fetei au vorbit într-un interviu realizat de TV1 și spun că vor să se facă lumină și dreptate în acest caz. Ei spun că fata nu s-a simțit bine luni, însă nu a fost în stare gravă, așa că au fost la spital cu ea. Acolo, spun ei, i s-au făcut raze și un test pentru depistarea gripei, care a ieșit negativ. Apoi, au trimis-o pe fată acasă, fără niciun tratament. Potrivit părinților, medicii i-ar fi spus să meargă la ORL. În ziua următoare, fata a fost la școală, s-a simțit bine, iar apoi, miercuri, au mers cu ea la Caritas pentru alte investigații.

Joi, fata nu s-a simțit bine, așa că părinții au dus-o din nou la UPU. Acolo, medicul i-a spus să se dezbrace după care i-a spus mamei:„Nu vezi că-i obeză?”. Femeia l-a întrebat pe medic ce crede că are fata, iar medicul i-a spus: „Taci din gură!”.

„În ultimele clipe să audă fata că îi obeză și isterică… Nu pot să trăiesc cu cuvintele astea”, a spus mama în interviul realizat de TV1. 

Mama a fost rugată să iasă, iar apoi un medic a ieșit și i-a spus că fata este în stare gravă.

“Eu nu știu cine o greșit sau ce s-a întâmplat, că nu îs doctor. Eu doar atâta pot să zic, că pe fiica noastră am dus-o pe picoare, zâmbind înauntru, veselă. Si am dus-o acasă în sicriu”, a spus tatăl fetei.

Interviul complet poate fi urmărit în videoclipul următor:

 

12 comentarii

  1. Loop Răspunde

    AȘA SE ÎNTÂMPLĂ ÎN SATU MARE ÎNTRI VIU ȘI IEȘI MORT…. NIȘTE INCOMPETENȚII CARE AR TREBUI ÎMPUȘCAȚI TOȚI!!!!

    • ... Răspunde

      Loop, mai intai sa incepi cu mamica ta

      • ... Răspunde

        Te crezi așa mai realizat dacă postezi sub nick-ul meu, nefericitule? Să știi că majusculul are dreptate. Îți doresc să experimentezi pe propria piele cum trec pe lângă tine că deh sunt ocupați cu … ceva.

    • Bogdan Răspunde

      Nu mai bine nu mergi la acesti incompetenti? Cine te pune sa mergi la ei? Pacat de gloate, le folosesti la porumbei, mistret etc …

      • ... Răspunde

        @Bogdan, totuși este UPU și nu ceva cabinet privat la care mergi sau nu mergi. Ca să nu-ți mai povestesc că din recentul comunicat al spitalului reiese că fata avea infecții multiple la rinichi, plămâni și la ovare. Păi asta trebuia să observe la prima vizită la UPU și nu să trimită la un pediatru!!!! La care pediatru avea săraca fată programare abia pe mâine (25.01.) !!!!! Pediatrul de mai apuca să o vadă fii sigur că o trimitea cu salvarea la UPU!!!! Ce putea să-i facă??? Cineva nu și-a făcut treaba cum trebuie și a greșit nepermis de mult! Fata trebuia internată încă de prima dată și ținută sub observație o zi-două și făcute analize amănunțite. Cam atât valorează sistemul sanitar la noi. Te însănătoșești dacă ai noroc sau dacă ai bani. E malpraxis cât casa!

  2. Loop Răspunde

    … Tu sa începi cu tot neamul tău!!!!! ĂȘTIA nu sunt oameni sunt animale asa cum am zis ar trebui toți împușcați și averea confiscata pentru că e făcută prin fraudă și evaziune fiscală!!!!

  3. Maci Laci Răspunde

    ÎN PLANDEMIA DE COVID AU OMORÂT OAMENI PE BANDĂ RULANTĂ… NU EXISTĂ DECESE DE COVID CI CRIME ÎN NUMELE COVID!!!!

  4. heil H. Răspunde

    Exact acelasi lucru au zis si cei de la Spital.
    https://portalsm.ro/2023/01/cum-s-a-produs-decesul-elevei-de-15-ani-a-intrat-de-2-ori-in-stop-cardio-respirator/

    Bine, au uitat la “semne” obezitatea. Si destepti se mira cand sunt luati la palme si injurati.

    Pana cand nu o sa va bage pe unu din voi in groapa un apropiat al familiei indurerate nu cred ca veti intelege.

    “În acest context, reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare atrag atenția populației asupra importanței prezentării în timp util la medic, tergiversarea sau atitudinea inadecvată față de boală, favorizând dezvoltarea complicațiilor severe, uneori cu evoluție fatală.” 😂 😂 😂

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Dar pe de altă parte dacă te duci mai devreme repede se răstesc la tine că de ce nu te-ai dus la medicul de familie sau la centru din ăsta de permanență! Înțelegi mon chere??? Asta pe lângă faptul că te țin cu orele înăuntru că chipurile nu ești nu știu ce urgență! Sunt sigur că prima dată au zis că e tânără și va reveni singură cu ceva pastiile. Empatie zero!! Respectarea jurământului zero!!! Triplați-le salariile că tot aud că nu le ajunge! Dar vedeți că tot degeaba dați banii!! Că unde competență nu e nu ai de unde să ceri!

  5. Bogdan Răspunde

    Apoi sa ne hotaram: “nu s-a simtit bine, si amers la UPU” sau “a mers vesela si zambind”.
    O expunere a situatiei destul de ambigua.

    • Roxana Răspunde

      Nu s.a simțit bine, însă nu era atât de grav încât să nu poată zâmbi. E așa de greu? Tu te duci la UPU doar dacă ești în ultimul stadiu? Puțin mai empatici cu acest copil, puteți? A fost totuși o puștoaică a cărei viața s.a frânt la 15 ani și a fost copilul cuiva. Mai bine zi “Doamne ferește” decât să mai extragi înțelesuri haotice din declarațiile unor persoane care și.au îngropat un copil de curând. Crezi că poți?

  6. Incompetența ucide, chiar ucide Răspunde

    Titlul articolului ar trebui să fie mai degrabă: “Incompetența ucide. Chiar ucide.”
    R.I.P.
    Măcar acum să se facă cercetări și ceva cadre date afară de acolo. Că se pare că nu își fac treaba, tot vin tot felul de știri de astea “grozave” din direcția asta. Că oamenii nu de plăcere merg la spital. Cam aproape toți. Că mai sunt și hipohondrii, se prea poate dar ăia sunt puțini. Ne permitem să ne compromitem chiar așa sistemul sanitar?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.