PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Bătaie de joc în Vama Petea. „Stăm câte 6 ore. Nu este nici măcar o toaletă!”

Bătaie de joc în Vama Petea. Şoferii de TIR sunt ţinuţi cu orele în vama Petea. Aceştia reclamă că nu au nici măcar o toaletă unde să-şi facă nevoile, şi asta în condiţiile în care printre şoferi se află şi femei.

Unul dintre cei care a stat ore bune în vama Petea a povestit pentru PortalSM că a pornit la drum şi pentru că aplicaţia Poliţiei de Frontieră arăta timp de aşteptare 90 de minute s-a pus răbdădor la coadă, doar că a avut de aşteptat mai bine de 4 ore şi jumătate până când a ajuns cu TIR-ul la cântarul unguresc.

“Am pornit de la firmă de la ora 15, de la ora 16,30 stăm la coadă! Este ora 21 şi de abia am ajuns la cântar! Stăm şi câte 6 ore. Nu ni se asigură nici măcar o toaletă. Noi ne mai descurcăm, dar femeile ce fac? Problema este că şi timpii pe care îi petrecem la coadă se consideră timpi de condus. Noi, în echipaj, la ora 5 dimineaţa trebuie să fim în Germania să descărcăm, dar nu e sigur că mai ajungem. Nu îi ia nimeni la întrebări pe unguri de ce ne ţin atât? În mod normal când e trafic în regulă reuşim să facem şi două curse de Germania pe săptămână, dar cu coada asta…”, a spus un şofer revoltat.

Practic şoferii nu înţeleg de ce la o frontieră din Uniunea Europeană trebuie să stea atât timp la coadă şi nicio autoritate să nu se poată da un motiv clar şi concret.