PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Începe modernizarea Aeroportului Satu Mare! Mai multe curse interne și internaționale

Încep lucrările de modernizare a Aeroportului Internațional Satu Mare! Vineri, 10 februarie, a fost semnat contractul pentru realizarea lucrărilor din cadrul proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a Aeroportului Satu Mare prin îmbunătățirea condițiilor de siguranță aeroportuară”.

Odată finalizate, investițiile în infrastructura aeroportului vor duce la o creștere importantă a numărului curselor interne și internaționale.

„Contractul de lucrări semnat astăzi va duce în primul rând la îmbunătățirea condițiilor de siguranță a aeroportului, apoi vrem să dublăm capacitatea actualului terminal, asta înseamnă că se va construi un terminal de plecări, iar clădirea actuală se va transforma într-un terminal de sosiri, deci o refacere completă a aeroportului Satu Mare. Sunt lucrări absolut esențiale pentru aeroport, care vor asigura o atractivitate mult mai mare pentru companiile aeriene și un confort sporit pentru pasagerii noștri”, a afirmat Mihai Pătrașcu, directorul general al Aeroportului Internațional Satu Mare.

Contractul pentru realizarea lucrărilor de îmbunătățire a condițiilor de siguranță și de securitate a aeroportului are o valoare de peste 48 de milioane de lei, bani asigurați din fonduri europene, alocări de la bugetul de stat și din bugetul local al Județului Satu Mare.