Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Începe modernizarea Aeroportului Satu Mare! Mai multe curse interne și internaționale

Încep lucrările de modernizare a Aeroportului Internațional Satu Mare! Vineri, 10 februarie, a fost semnat contractul pentru realizarea lucrărilor din cadrul proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a Aeroportului Satu Mare prin îmbunătățirea condițiilor de siguranță aeroportuară”.

Odată finalizate, investițiile în infrastructura aeroportului vor duce la o creștere importantă a numărului curselor interne și internaționale.

„Contractul de lucrări semnat astăzi va duce în primul rând la îmbunătățirea condițiilor de siguranță a aeroportului, apoi vrem să dublăm capacitatea actualului terminal, asta înseamnă că se va construi un terminal de plecări, iar clădirea actuală se va transforma într-un terminal de sosiri, deci o refacere completă a aeroportului Satu Mare. Sunt lucrări absolut esențiale pentru aeroport, care vor asigura o atractivitate mult mai mare pentru companiile aeriene și un confort sporit pentru pasagerii noștri”, a afirmat Mihai Pătrașcu, directorul general al Aeroportului Internațional Satu Mare.

Contractul pentru realizarea lucrărilor de îmbunătățire a condițiilor de siguranță și de securitate a aeroportului are o valoare de peste 48 de milioane de lei, bani asigurați din fonduri europene, alocări de la bugetul de stat și din bugetul local al Județului Satu Mare.

 

9 comentarii

  1. Nha Răspunde

    Foarte bine dar parca mai fusese recent modernizat. Acum e modernizarea modernizarii sifonarii? Dar daca merita ( macar pentru unii), de ce nu ?!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Remodernizare puiule. Alt proiect, alți bani. alt studiu de prefezabilitate și fezabilitate, alte licitații! Hoioi! Să vină banii la băieții! Și la final în loc de o cursă pe zi vom avea DOUĂ!!! Ce de eficiență, nu? 100%!!!!!

      • H&R Răspunde

        Nu te supara, dar putem avea lejer mai multe curse pe zi. De exemplu de la Aeroport la Centrul Vechi. Bineinteles cu autobusul. :)))

        • Cozma Răspunde

          Uite din gluma asta ar putea ieși ceva, o cursa centru – aeroport de autobuz .
          Pt fiecare zbor

          • H&R

            Sustin.

          • 🤔🤔🤔

            @Cozma. Din “gluma” asta reiese că noi încă nu facem parte din lumea bună. Adică aceea lume care rezolvă (și este de la sine înțeles) transferul (că așa se cheamă în jargon) cetățeanului/clientului. Că vorba vine de aia vine aici că are treabă și este dornic să ne lase banii săi! Deci avem încă muuuult dar ne visăm buricul pământului!🤮

  2. Veterinarul Răspunde

    Dar și proiectanții ăștia sunt că și băncile, niște escroci cu acte în regulă,un lucru e sigur la toate capitolele se fura!

    • c-block Răspunde

      @Veterinarul. Proiectanții ăștia fac proiecte numai din birou! Marea majoritate! Că așa ne-am trezit și în cazul variantei de ocolire că nu știau că trebuie mutați ditamai trei stâlpi de la Transelectrica și care acolo sunt de 50 de ani! Dar ei nu știau! Aici e și vina beneficiarului. Sau faza cu blocarea accesului către Sătmărel. Și aia o mare procărie. Cheltuim de fapt risipim banii publici. Apoi ne mirăm că nu ne ajung.

      • Veterinarul Răspunde

        Foarte frumos spus,firme și indivizi în umbra politicienilor ce n-ar trebui să fie în poziția de a-și face decizională semnătura lor care se pare că o au fără a-și exprima adevărata responsabilitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.