PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Probleme cu trecerile la nivel cu calea ferată. Deputatul Adrian Cozma cere lămuriri

Probleme cu trecerile la nivel cu calea ferată. Deputatul Adrian Cozma cere lămuriri de la ministrul Transporturilor, precizând faptul că cele mai multe treceri sunt ,,o sursă de pericol” întrucât blochează traficul iar șoferii traversează ilegal.

Ce spune Adrian Cozma:

,,Programul național de modernizare a trecerilor la nivel cu calea ferată avansează într-un ritm cu totul nesatisfăcător, cele mai multe treceri fiind în continuare o sursă de pericol pentru conducătorii auto și pentru trenuri. Din păcate, chiar și acolo unde s-au realizat lucrări de modernizare, lipsa unei mentenanțe permanente determină nemulțumirea cetățenilor.

Spre exemplu, la trecerea la nivel cu calea ferată dintre Carei și Căpleni, sistemul automatizat are constant probleme tehnice – blochează traficul nejustificat de mult timp (uneori și zeci de minute), determinând conducătorii auto să traverseze calea ferată ilegal. În condițiile în care, atât cetățenii, cât și autoritățile administrației publice locale au adresat, fără rezultat, mai multe plângeri către CFR, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații: