Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

Probleme cu trecerile la nivel cu calea ferată. Deputatul Adrian Cozma cere lămuriri

Probleme cu trecerile la nivel cu calea ferată. Deputatul Adrian Cozma cere lămuriri de la ministrul Transporturilor, precizând faptul că cele mai multe treceri sunt ,,o sursă de pericol” întrucât blochează traficul iar șoferii traversează ilegal.

Ce spune Adrian Cozma:

,,Programul național de modernizare a trecerilor la nivel cu calea ferată avansează într-un ritm cu totul nesatisfăcător, cele mai multe treceri fiind în continuare o sursă de pericol pentru conducătorii auto și pentru trenuri. Din păcate, chiar și acolo unde s-au realizat lucrări de modernizare, lipsa unei mentenanțe permanente determină nemulțumirea cetățenilor.

Spre exemplu, la trecerea la nivel cu calea ferată dintre Carei și Căpleni, sistemul automatizat are constant probleme tehnice – blochează traficul nejustificat de mult timp (uneori și zeci de minute), determinând conducătorii auto să traverseze calea ferată ilegal. În condițiile în care, atât cetățenii, cât și autoritățile administrației publice locale au adresat, fără rezultat, mai multe plângeri către CFR, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Câte treceri la nivel cu calea ferată din județul Satu Mare nu au fost încă modernizate? Câte dintre acestea vor beneficia de investiții în următorii doi ani?
  • Câte treceri la nivel cu calea ferată din județul Satu Mare care dispun deja de sistem automat de bariere și semnalizare beneficiază de mentenanță?
  • Care este intervalul de timp în care se execută verificări de siguranță?
  • Vă rog să precizați dacă veți dispune verificări tehnice la trecerea la nivel cu calea ferată dintre Carei și Căpleni, precum și verificări cu privire la motivele nesoluționării sesizărilor venite din partea cetățenilor și a autorităților locale în acest caz concret”.

10 comentarii

  1. Radu Panait Răspunde

    Ce supozitor mai e si Cozma ăsta.

  2. CATRINEL RAT Răspunde

    Bravo domnule deputat. Luati atitudine fata de incompetenta miniștrilor PSD, în special Grindeanu.

  3. Unu' Răspunde

    Salut inițiativa tovarășului deputat!
    Multe treceri la nivel cu calea ferată TREBUIE URGENT modificate în pasaje supraterane, lucru pe care ar putea să-l facă și CJ, nu trebuie să se aștepte mereu după miticii de la bucurești!
    Marea preocupare a CJ Satu Mare este să facă drumul express care nu va ajuta mult sătmărenii, ci îi va ajuta mai mult pe cei care tranzitează județul, ceea ce va genera trafic și ai mare!
    În schimb dacă s-ar realiza pasaje supraterane peste căile ferate mai tranzitate, ar avea de beneficiat mai întâi cetățenii județului!!

  4. Marius Răspunde

    Peste tot a cerut lămuriri,dar nimeni nu le-a băgat în seamă, vorbește la pereți și îl ascultă muștele!:)))

  5. satmarean Răspunde

    Cred ca era mai corect daca s-ar fi ocupat de trecerea de cale ferata dinspre Closca spre Satmarel ca sa nu fie blocata. Mii de oameni sunt nedreptatiti si nu a sesizat nici la nivel local si nici la nivel central. Unde este corectitudinea si dreptatea?

    • H&R Răspunde

      Petarda acea a explodat deja. Nu explodeaza 2 ori aceasi petarda. 😉

    • c-block Răspunde

      Acolo probabil pe linie de patid nu are voie. Te las să ghicești care ar fi cauza. Dar aceea situație absolut artificală arată cam care este nivelul de competență la mulți speciali aleși ori numiți.

  6. H&R Răspunde

    “Probleme cu trecerile la nivel cu calea ferată” khmm la bacalaureat. Nu?

  7. Marius Groza Răspunde

    Adrian Cozma a incercat la Sătmărel, dar l-au blocat Roca si Govor, care l-au sunat pe Grindeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.