PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Şoferul preşedintelui Pataki Csaba, trimis în judecată. Accidentul stupid pe care l-a provocat

Şoferul preşedintelui Pataki Csaba a fost trimis în judecată astăzi, fiind acuzat de poliţişti şi procurori de părăsirea locului accidentului. În vara anului trecut el a lovit cu maşina un muncitor care efectua lucrări la Palatul Administrativ. Muncitorul se afla în spatele maşinii, la intrarea în garajul Consiliului Judeţean iar şoferul a dat cu spatele şi nu l-a observat, lovindu-l cu portbagajul în cap. Iniţial muncitorul nu s-a simţit rău, toţi au plecat acasă, dar după câteva ore a mers la Urgenţe, acuzând dureri la cap şi spate.

Potrivit rechizitoriului, totul s-a petrecut în 2 august 2022, în jurul orei 15.30. Muncitorul a terminat de turnat o şapă iar apoi a mers pe jos la container să arunce deşeuri. La întoarcere s-a oprit și s-a aplecat să-şi curețe pantofii, moment în care şoferul preşedintelui Pataki Csaba, aflat la volanul autoturismului Skoda, a dat cu spatele şi l-a lovit cu portbagajul în cap. În urma loviturii s-a rostogolit către parcarea subterană, iar colegul său a strigat către şofer să se oprească. Şoferul s-a dat jos din maşină şi l-a ajutat să se ridice, oferindu-se să îl ducă la spital sau să cheme ambulanţa.

Muncitorul a spus că nu s-a lovit prea tare şi că nu a dorit să meargă la spital. Astfel că fiecare şi-a continuat activitatea. Seara, în jurul orei 17.45, pe muncitor a început să îl doară capul, pieptul și coloana, astfel că s-a prezentat la Urgenţe, unde a povestit ce a păţit. Personalul medical a anunţat Poliţia, care a început ancheta.

Muncitorului i s-au efectuat investigații, stabilindu-se că nu are fracturi și nu a rămas internat, având leziui care necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale. El a spus că nu dorește să depună plângere penală împotriva conducătorului auto care l-a accidentat și nu se constituie parte civilă în cauză.

Ulterior, poliţiştii l-au contactat pe şofer şi au fotografiat maşina parcată în faţa casei acestuia, după care a declarat poliţiştilor ce s-a întâmplat. Poliţiştii i-au reţinut permisul, i-au eliberat o dovadă de circulaţie şi l-au pus sub acuzaţia de părăsirea locului accidentului fără permisiune.

Dosarul lui a ajuns astăzi pe masa judecătorilor, care trebuie să ia o decizie.