PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un angajat al Consiliului Judeţean şi-a dat demisia. Primea 6.500 lei/lună şi nimic de muncă

Un angajat al Consiliului Judeţean Satu Mare şi-a dat demisia începând cu 1 februarie, pe motiv că nu are atribuţii şi nu i se pare normal să primească salariu în valoare de de 6.500 de lei pe lună pentru nimic.

Ciprian Lucian Tişea era angajat consilier al unuia dintre vicepreședinții Consiliului Judeţean Satu Mare, și şi-a dat demisia fără preaviz. El arată că au trecut mai multe luni de când a fost angajat şi nu a muncit nimic.

“Nu mi s-a solicitat să prestez nicio activtiate în conformitate cu cele prevăzute în fişa postului, nici mie şi nici celorlalţi colegi din cadrul biroului celor doi vicepreşedinţi, activitatea noastră costând exclusiv în prezenţa la locul de muncă. Ceea ce ni s-a solicitat a fost prezenţa şi nu munca efectivă, ceea ce este sub demnitatea oricărei persoane respeonsabile faţă de modul în care se cheltuie banul public. În fiecare dimineaţă, la ora 8, eu îl întrebam pe domnul vicepreşedinte ce avem azi pe ordinea de zi/de lucru, iar acesta îmi răspundea că trebuie să stăm cu toţii pe aici.

Demisia mea este în primul rând un act de onoare, este sub demitatea mea să accept să fiu plătit din bani publici pentru a nu face nimic, decât act de prezenţă”, a scris Tişea.

El arată că în antecamera vicepreşedinţilor erau doar râsete, ţipete, atmosferă de clacă, stand-up comedy şi se fuma fără probleme, deşi acest lucru este interzis.

“Demisia mea este în primul rând un act de onoare, considerând că toţi cei care constată nereguli în administraţia publică locală au obligaţia să le sesizeze, fiind inadmisibil să fie plătiţi oameni din bugetul public fără a presta munca, ci numai pentru aprezenţa fizică.

 

FOTO: ObiectivSM