PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Părinții Ștefaniei nu au primit actele medicale! Avocat: Nu avem niciun răspuns. Vrem adevărul!

Părinții Ștefaniei, eleva decedată la Unitatea de Primire Urgențe din Satu Mare, cer dreptate! ,,Vrem să aflăm adevărul și mergem până la capăt”, a anunțat avocatul familiei.

Avocatul familiei adolescentei decedate la UPU a vorbit, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, despre demersurile pe care le face echipa sa pentru a afla adevărul în acest caz. El spune că încă nu a primit un răspuns din partea Spitalului Județean. ,,Nu am primit încă actele medicale. Familia vrea să știe de ce și-a înmormântat copilul”.

,,Nu am primit un răspuns de trei săptămâni din partea Spitalului Județean. Vrem să aflăm adevărul, dar sunt probleme în legătură cu documentele medicale și nu știu de ce nu ni se permite accesul la aceste documente. Suntem la cinci săptămâni de la deces, iar noi nu știm ce s-a întâmplat, nu am primit niciun document. (…) Credem că spitalul ne va oferi toată disponibilitatea, dar în acest moment am totuși ușoare dubii. (…) Nu culpabilizăm pe nimeni, nu avem nimic de reproșat personalului medical care își face meseria, dar părinții vor să știe de ce și-au înmormântat copilul”, spune avocatul familiei.

Acesta a vorbit și despre medicul acuzat de la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare.

,,Fiecare medic este evaluat de către spital, de către medicul șef de secție. Am cerut aceste evaluări pe ultimii cinci ani. Vrem să vedem care e calificativul acestui medic. Dacă criteriul de valoare a fost maxim, atunci avem o problemă. Dacă a fost sub nivelul maxim, înseamnă că spitalul știa ce se întâmplă”.

Avocatul îi ajută pro bono pe părinții Ștefaniei și a spus că va face tot posibilul ca adevărul să iasă la iveală.

,,Adevărul va fi aflat, iar eu vă asigură că ne vom duce până la capăt. Trebuie să înceteze acest gen de abordare, de superioritate față de pacient”, a mai spus avocatul familiei.

El a mai precizat că, în data de 28 februarie, părinții vor fi audiați de Colegiul Medicilor și de către organele de poliție.