Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

LIVE. Cazul Ştefania. Se iau declaraţii la peste 150 de persoane. Deocamdată nicio concluzie dată publicităţii

Cazul Ştefania. Se iau declaraţii la peste 150 de persoane, dar deocamdată nu s-a ajuns la nicio concluzie. Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Adrian Marc, a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă primele informaţii, intermediare, ale anchetei proprii în cazul morţii Ştefaniei, tânăra de 15 ani care s-a stins după ce a intrat la Urgenţe. El a explicat că acest caz s-a discutat în consiliul de etică, pentru analizarea comportamentului şi limbajului medicului şi în comisia de disciplină. Cele două structuri sunt conduse de medici, iar conducerea spitalului va lua măsurile care vor fi propuse.

În acest caz se iau declaraţii la 157 de persoane, medici, asistenţi medicali, brancardieri. “Aceste 157 de persoane au scris tot ce au avut de spus, în deplină confidenţialitate, există suspiciune şi teamă între oameni”, a spus Marc.

El a spus că medicul se află în “indisponibilitate temporară de muncă”. Medicul a fost invitat să îşi spună punctul de vedere, dar nu a dat curs acestei solicitări.

“Nu aş vrea nici să mă antepronunţ, nici să sugerez vreo direcţie în această analiză. Aş vrea să se finalizeze cu obiectivitate”, a spus Marc.

De la moartea Ştefaniei s-au înregistrat doar trei sesizări scrise.

Marc a precizat că trebuie atenţei foarte mare întrucât măsurile pot fi contestate în instanţă. Aceste concluzii nu sunt cele finale.

Ce au spus medicii imediat după deces:

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare explică cum s-a produs decesul elevei de 15 ani. Fata s-a prezentat ieri după-masa la Unitatea de Primire Urgențe (UPU), a fost intubată, după care a intrat de două ori în stop cardio-respirator.

În data de 18.01.2023, ora 15.21 s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgențe o minoră în vârstă de 15 ani cu următoarele semne de detresă cardio-respiratorie: slăbiciune, paloare, tahicardie, saturație oxigen 88%.

A fost preluată de echipa de Urgențe majore și intubată, primele investigații pledând pentru un cord pulmonar acut și suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză.

În ciuda eforturilor conjugate ale echipei multidisciplinare (pediatru, cardiolog, terapie intensivă) de susținere a funcțiilor vitale, starea generală a pacientei se alterează galopant, survenind un stop cardiorespirator resuscitabil. La aproximativ 30 minute, ora 19.10 intervine decesul, urmare a celui de-al doilea stop cardiorespirator, din păcate, iresuscitabil de această dată.

Autopsia și examenul antomopatologic aferent urmează să stabilească cu exactitate cauzele care au condus la deces.

În acest context, reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare atrag atenția populației asupra importanței prezentării în timp util la medic, tergiversarea sau atitudinea inadecvată față de boală, favorizând dezvoltarea complicațiilor severe, uneori cu evoluție fatală.

 


Mai jos puteți citi toate detaliile obținute de PortalSM în acest caz:

 

10 comentarii

  1. Dr. Who Răspunde

    Exact cum anticipam. Și atunci de ce s-a organizat conferința asta de presă dacă nu se află și nu se spune nici acum nimic? Cât de mult mai vreți să vă afundați în mocirla proprie??? Și asta pentru un cadru medical???? Merită? Atunci înseamnă că sunteți părtași la treabă. Că spiritele cu asta sigur nu ați liniștit, ba din contră!

  2. Adi Răspunde

    Acest medic nu are doar el partea de vină , managerul spitalului și coordonatoarea de la U PU dr Moldovan sunt complici direcți ai lui. Se știe de ani buni că acest Raul Pop este cu probleme dar a fost acoperit de ei.
    Fiecare trebuie sa își asume ceea ce face , nu doar la exene pentru asistente, sau achiziții de echipamente să fim activi , nu-i așa domnule manager .

  3. Pista Răspunde

    O țin intro LABAREALA, romanul e uituc si “menghele de satmar” va macelari mai departe.

  4. Sandra Răspunde

    Dragi medici,oamenii ajung in timp util doar ca voi ii tineti ore intregi pe hol fara tratament de urgenta, va bateti joc si azi cu testul ala idiot covid, in loc sa luati masurile urgente care se cuvin.Pe cati nu i-ati tinut cu infarct pe holuri si apoi i-ati trimis acasa?

  5. Vasile Răspunde

    Lăsați bă,oricum suntem prea multi,cineva trebuie să-și asume să ne mai rărească.

  6. ... Răspunde

    Este de-a dreptul dezgustător reacția unor medici prezentat la modul general la conferință de manager cum că își rezervă dreptul să-i dea în judecată pentru defăimare pe unii care au comentat negativ în spațiul public vizavi de performanțele medicale de la spitalul Satu Mare! Măi copiii! Voi știți că stăm cel mai prost cam la toate capitolele din sănătate și mai toți sătmărenii fug ca de ciumă de spital și mai bine se tratează în alte părți? Vă luați nasul la purtare, sunteți niște zambile delicate dar nu vedeți realitatea? Acum serios! Nu vă bagă nimeni în aceeași oală dar atunci nici voi să nu mai faceți front comun pentru protejarea acestui medic! Că ce să înțeleagă de aici omul de rând? Totuși a murit o fetiță de 15 ani! Sau vi s-a urcat pandemia la cap și credeți că așa este normal? Destructurând și căpușând cu mănuța voastră sistemul medical și când veți avea nevoie și voi de ea o să fiți serviți cu aceleași tratamente. Asta nuu din răutate sau din nepăsare. Ci doar atâta se va putea face. Și ce o să mai urlați atunci de pe patul de spital că ce rău vă mai pare! Dar va fi probabil tardiv. Deci vă rog puțin mai multă decență. Și deocamdată voi ați depus un jurământ ceea ce presupune ceva.

  7. Comarov Răspunde

    Oarecum de ce nu lasă înregistrarea video sa uit până la capăt,după aprox 5 minute se blochează.Ce mare secret ascundă???

  8. Comarov Răspunde

    Se lasă totusi,degeaba atâta filozofie,unul sa fie vinovat,și să ia măsurile necesare.

  9. Nha Răspunde

    Paradoxal! Cica sa te prezinti din timp la medic, ca sa te trimita acasa, ca n-ai nimic! Oricum, pentru ei esti sanatos pana dai ortu’ popii! Ce soparle!

  10. Părerea mea Răspunde

    Prin această ieșire în spațiul public nu ați reușit decât să consolidați și mai mult impresia generală de desconsiderare a contribuabililor cotizanți la sistemul de sănătate publică, potențiali beneficiari. Părerea mea. 😮😲😱🤮
    Că de zis nimic nou nu s-a zis. Credeți că mai este cineva curios să audă cât de bine se stăpânește limbajul de lemn???? Trebuiau de mult luate măsuri. În acest moment este deja prea târziu și impresia omului este că se fabrică rapoarte și hârtii, se tărăgănează. Mai ales că medicul în cauză are și un istoric mai nefericit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.